Akrep Nalan yaşamını yitirdi

Sağlık problemleri yaşayan Akrep Nalan, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu

Fotoğraf: AA

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Eskiçeşme Mahallesi'ndeki evinde yaşamını sürdüren sanatçının sabah hareketsiz yattığını fark eden yardımcısı, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Eve gelen sağlık ekibi, sanatçının yaşamını yitirdiğini belirledi.

Akrep Nalan kimdir?

26 Nisan 1954 tarihinde Vasfi ve Hasibe Açın'ın tek çocuğu olarak Ankara, Yenimahalle'de doğdu. Ankara'da Bahçelievler Alparslan İlkokulu'nda, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 1972-1980 yılları arasında Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikası, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikası ve İnterfarma A.Ş.'de muhasebeci olarak çalıştı. Bu yıllarda Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmaları yaptı. Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı. Tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladı.

“Akrep” lakabını nasıl aldı?

"Akrep" lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışında altılı tutturduğu atın adının "Akrep" olması ve o dönem gazete manşetlerinde gündem olan Nalan Duman'ın lakabı "Akrep Nalan"dan esinlenerek çevresi tarafından yine bu isimle seslenildi. İlerleyen yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.

Açın, “Akrep” lakabına dair şunları söylemişti:

O lakabın bana uğur getirdiğine inanıyorum, seviyorum da. Hem yıllarca bu isimle anılmaya da alıştım. 1978 yılında hayatımda ilk defa at yarışı oynamıştım ve 6’lıyı tutturdum. Atın birinin adı Akrep’ti. O sıralarda gazetelerin manşetlerinde ‘Akrep Nalan’ lakaplı bir kadın vardı. Sanırım çevremdekiler ondan esinlenerek bana ‘Akrep’ diye hitap etmeye başladı. Sonra da hep bu isimle anıldım.

Akrep Nalan’ın internet sitesi

Akrep Nalan’ın “akrepnalan.com” adresli bir internet sitesi bulunuyor. Nalan’ın kendisinin hazırladığı site, yıllar geçse de ilk açıldığı haliyle duruyor. İnternet sitesi bir dönem yenilenmiş olsa da sanatçının hayranlarının talepleri doğrultusunda bir süre sonra eski haline geri çevrildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU