Hıncal Uluç: Soygun çetesinde telefon satanlar ve polisler mi var?

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruyorum. Yıllardır devam eden, birbirinin tıpkısının aynisi bu soyguncuların kökü neden kazınmıyor?"

Fotoğraflar: AA

Sabah gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, Türkiye’nin eski bakanlarından Azimet Köylüoğlu’nun dolandırılmasını köşesine taşıdı. Uluç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yıllardır aynı şekilde devam eden bu tarz dolandırıcılıkların neden son bulmadığını sordu.

Uluç, bugünkü köşe yazısında her gün gazete manşetlerinde soygun ve dolandırıcılık haberleri olduğuna dikkati çekti ve “Bu koskoca bilim adamları, devlet deneyimini en yukarılarda yaşamış olanlar bu tuzaklara nasıl düşüyorlar?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski emniyet müdür bir arkadaşı ile yaptığı görüşmeyi “tüyler ürpertici” olarak aktaran Uluç, şunları yazdı:

Ben, "Bu kadar kolay dolandırılan insanlar, ya çok çabuk zengin olma hayaline kapılanlar (Çiftlik Bank'a koşarak gidenler gibi) ya da geçmişinde bir şekilde mali açığı olanlar, herhalde" dediğimde, çok eski bir Emekli Emniyet Müdürü arkadaşım "Bence başka.." dedi.. Anlattıkları tüyler ürperticiydi. "Bir eski profesyonel olarak söylüyorum. Bu rastgele bir dolandırıcılık değil, çok iyi örgütlenmiş bir çete işi" dedi. Ve anlattı..

"Bir defa tüm işleri cep telefonu ile.. Kullandıkları cep telefonları hemen her aramada değişiyor, bu bir. İkincisi, seçtikleri kurbanın cebini nasıl buluyorlar?. Demek ki, o çetede mutlak sim kartları yani cep telefonu satan birisi var. İkincisi, son profesör dolandırılırken, güven sağlamak için bir PTT telefonu numarası bıraktılar. 'Bizi oradan arayabilirsin' diye.. Bu telefon İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne aitti.. Yani büyük olasılıkla çetede faal bir polis de olmalı.."

Dünkü gazetede eski bakanın dolandırılması haberini okurken, bir cümle dikkatimi çekti. "Dolandırıcılar bu olayda 10'a yakın cep telefonu kullandı.." Yani cepleri sim kartı dolu.. Yani.. İçlerinde bir cep telefonu satıcısı olması gerçekten kuvvetle muhtemel..

Uluç, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

Yıllardır devam eden, birbirinin tıpkısının aynisi bu soyguncuların kökü neden kazınmıyor?. En okumuşlar, en üst düzey hatta kamu görevlileri bu tuzağa birbirleri ardına düşerken, polisiniz işi hâlâ nasıl çözemiyor ve halka, sistemin kimler tarafından kurulduğunu ve nasıl işlediğini neden hâlâ anlatamıyor?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU