Netanyahu, İsrail hükümetini uyardı: Rusya konusunda sessiz olmalı ve İran'a odaklanmalı

Netanyahu, "İran'la yapılan nükleer anlaşma varlığımızı tehdit ediyor. Bu konuda Bennett ve Lapid hiçbir şey söylemiyor ve yapmıyor" dedi

İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: AA

İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya´nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana kamuoyuna yaptığı ilk açıklamada, hükümeti devam eden savaşa karşı daha temkinli olmaya ve bunun yerine dikkatini İran nükleer anlaşmasına odaklamaya çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu, "Böyle günlerde, son derece dikkatli bir şekilde pozisyon almak gerekir. Maalesef son günlerde çok fazla gereksiz ifade ve çok fazla yanlış bilgi duyduk. Hükümeti sorumlu davranmaya, konuşmaya gerek olmayan şeyler hakkında daha az konuşmaya ve varoluşsal güvenlik tehditleriyle daha fazla ilgilenmeye çağırıyorum” dedi.

Netanyahu, İsrail'in karşı karşıya olduğu gerçek güvenlik tehdidinin İran olduğunu, Bennett ve Lapid'in geçtiğimiz günlerde Viyana'da devam eden nükleer müzakerelere yeterince ilgi göstermediğini dile getirdi.

Netanyahu, "İran'la yapılan nükleer anlaşma varlığımızı tehdit ediyor. Bu konuda Bennett ve Lapid hiçbir şey söylemiyor ve yapmıyor" dedi.

Başbakan Naftali Bennett cuma günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakerelere arabuluculuk teklif etme talebini kabul etmişti.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU