Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "güvenlik zirvesi" tepkisi: Ne kadar işe yaramayan adam varsa toplamışsın

Güvenlik zirvesi ile ilgili Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "MGK'yı bırakıp paralel yapı inşa ediyorsan ciddi bir sorunumuz var demektir" dedi. Kılıçdaroğlu AK Parti'li Çelik'e de tepki göstererek, "Devlet adına nasıl konuşur?" ifadesini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, "Ayrımcılık yapmadan, kimsenin kimliğine, inancına bakmadan 84 milyonu kucaklamak istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Kucaklaşmak istiyoruz. Bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu arzumuzu gerçekleştirmek için elbette çalışacağız bozmak isteyenler olabilir ama oyun bozanlara izin vermememiz gerekiyor" dedi.

Erdoğan'a "güvenlik zirvesi" tepkisi

Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "güvenlik zirvesi" toplantısına tepki gösterdi.

"Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Hukuki altyapısı var mı?" diyen Kılıçdaroğlu, zirveye katılan bazı isimleri de eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Güvenlik Zirvesi diye bir kuruluş hiç hatırlamıyorum. Kimler katıldı? Cumhurbaşkanı yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti Sözcüsü, MİT Başkanı, Genel Kurmay Başkanı. Zirve devletin bir zirvesiyse MGK var. Siz bu kurumu bir tarafa bırakıp paralel yapı inşa ediyorsan ve partileştirmişseniz ciddi bir sorunumuz var demektir. Dışişleri Bakanı Kazakistan'da olduğu için katılmamış. 1,5 saat zirve görüşülüyor, Dışişleri Bakanlığı'ndan kimse yok. Böyle bir tabloyu hiç görmedim.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in güvenlik zirvesiyle ilgili açıklamalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Aynı gün AK Parti'nin sözcüsü açıklama yapıyor, Devlet şunu yapıyor bunu yapıyor. AK Parti'yi anlat. Sen devlet adına konuşuyorsun. AK Parti'nin parti sözcüsü kalkar da devlet adına nasıl konuşur? Devletin bu duruma düşürülmesinden büyük bir üzüntü duyduğumu ifade edeyim. Devletin bu kadar itibarsızlaştırıldığını ilk kez görüyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Ukrayna ile ilgili açıklamarını "tutarsızlık" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, 'Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatı kabul edilemez bulduğumuzu belirtiyorum' diyor. Avrupa Konseyi'nde gidiyorsun çekimser davranıyorsun. Niçin? Milli Güvenlik Kurulu'nu toplasaydın böyle zikzaklar çizmezdin. MGK'nın toplanması lazım. MGK toplansaydı oradaki bürokratlar ve siyasiler bütün gerçekleri öğrenebilirdi. Sen oraya parti sözcüsünü çağırmışsın grup başkanını çağırmışsın genel başkanvekilini çağırmışsın ne kadar  işe yaramaz adam var çakırmışsın devletin kurmaylarını da toplamışsın oraya sonra milli güvenlik zirvesi diyorsun" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU