Trump evsizliğin “iki yıl önce başlayan bir hadise” olduğunu söyledi

“ABD Başkanını görmeye gelen dünya liderlerinin buna bakıyor olmamaları gerekir. Bu durumun ülkemize gerçekten zarar verdiğini düşünüyorum”

Donald Trump sokakta yatan evsizlerin polisleri hasta ettiğini belirtti. Fotoğraf: The Independent

ABD Başkanı Donald Trump evsizliğin “iki yıl önce başlayan bir hadise” olduğunu ve krizin çözümü için “devreye girebileceğini” söyledi. ABD Başkanı ayrıca sokakta yatan evsizlerin polisi hasta ettiğini belirtti.

Donald Trump, Japonya seyahati sırasında Fox News’tan Tucker Carlson’a anlaşılması güç bir röportaj verdi. Pazartesi yayımlanan röportajda Carlson’ın, ABD şehirlerinde neden Japonya şehirlerinin aksine “büyük bir kirlilik sorunu olduğunu” sorması üzerine Donald Trump bu soruya cevap vermek yerine evsizlerden bahsetmeye başladı.

“Bu iki yıl önce başlayan bir mesele. Utanç verici” diyen Trump, devriye gezen polislerin evsizler nedeniyle hasta olduğunu ifade etti.

Trump’ın bu sözleriyle, Los Angeles’ta evsizlerin yoğun yaşadığı bir bölgede görev yapan bir polisin geçen ay tifoya yakalanmasından bahsettiği düşünülüyor.

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

Bazılarının bu şekilde yaşadıklarının bile farkında olmayacak zihinsel problemleri var. Aslında belki de böyle yaşamayı seviyorlar. Şehirlerimizi harap edemeyiz. Bu şehirlerde çalışan kişiler var. Ofis binalarında çalışıyorlar ve bu binalara girmek için kimsenin üç yıl öncesine kadar mümkün olacağına inanmadığı bir manzaranın içinden geçmek zorundalar.

ABD Başkanı açıklamasının bu bölümünde “evsiz” sözcüğünü kullanmadığından neyi kastettiği tam olarak bilinmiyor.

"ABD Başkanını ziyaret için ülkelerine gelen dünya liderlerine" dikkat çeken Trump, “Ana yoldan geçerken buna bakıyor olmamaları gerekir. Bu durumun ülkemize gerçekten zarar verdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bu sorunlarla karşı karşıya olan şehirlerin “genellikle çok liberal kişilerce yönetilen sığınak şehirler” olduğunu söyleyen Trump şöyle devam etti:

Devreye girebiliriz. Tüm bu şeyin temizlenmesi için bir şey yapabiliriz. Bu yakışıksız bir durum.

Konut kriziyle boğuşan Los Angeles’ta evsizlik oranı geçen yıl yüzde 16, teknoloji firmalarının merkezi halindeki San Francisco’daysa yüzde 17 yükseldi.

Trump röportajda bu büyük teknoloji firmalarından bazılarına da eleştirdi. “Facebook bana karşıydı. Hepsi bana karşıydı” diyen Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

Twitter bana karşıydı. Twitter için çok iyiydim. Eğer Twitter’da yaptıklarım olmasaydı Twitter’ın aynı olacağını sanmıyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU