A Haber, Ukrayna’da kalan öğrenciyi yayından aldı: "Türk kızı ağlamaz"

"Belki yarım saat sonra aradığınızda ben bu konuşmayı yapmıyor olabilirim” ifadelerini kullanan Duygu Birgül'ün konuşması kesildi

A Haber, Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna’da kalan Türkiye vatandaşları hakkında açıklamalarda bulunan öğrenci Duygu Birgül’ü yayından aldı.

Harkov şehrinde bulunan Birgül, dün akşam katıldığı A Haber canlı yayınında "Yaklaşık 800 tane öğrenci var, bizim durumumuz çok acil. Belki yarım saat sonra aradığınızda ben bu konuşmayı yapmıyor olabilirim" ifadelerini kullandı.

Birgül’ün gözleri dolarak söylediği bu sözlerin ardından programın moderatörü Gökhan Kurt, öğrencinin konuşmasını kesti.

Programa katılan isimlerden birisi olan Mesut Hakkı Caşın isimli kişi de "Gerekirse gelir ben alırım seni merak etme. Türk kızı ağlamaz" şeklinde bir ifade kullandı.

A Haber’in programına aldığı kişiye yönelik muamelesi sosyal medyada eleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus ordusu Harkov’a girdi

Dün akşam gerçekleşen bu anların ardından Rusya ordusu, bugün Birgül’ün bulunduğu Harkov’a girdi. Harkov Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, "Rus ordusu Harkov'a girdi. Vatandaşlardan sokağa çıkmamalarını, sığınaklarda kalmalarını istiyoruz" dedi.

Önceden de yayına katılmıştı

Birgül, 24 Şubat’ta da A Haber canlı yayına katılmıştı. Birgül şu ifadeleri kullanmıştı:

Saat ilerledikçe bomba seslerinin şiddeti artıyor. Patlama sesleri geliyor, en kötü sabaha uyandık. Füze atışlarına tanık olduk. Acil tahliye bekliyoruz.

Türkiye’nin Ukrayna’da kalan vatandaşlarına yönelik tahliye çalışmaları devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU