Ukraynalı aktivist Yalçın Kahramanoğlu Kiev'den bildiriyor: Bizi ağır bir gece bekliyor, sabaha sağ çıkamayabiliriz

Kiev'de bombardımandan korunmak için farklı milletlerden birçok komşusuyla birlikte sığınaklara indiklerini söyleyen Kahramanoğlu, "Milliyetinden ve dininden bağımsız olarak herkes Ukrayna'ya destek vermeli" dedi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri müdahalesi üçüncü gününü geride bırakılırken, başkent Kiev'de çatışmalar şiddetlendi.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle, Kiev'de zaman zaman siren sesleri yükseldi.

Kiev'de bulunan aktivist Yalçın Kahramanoğlu, Independent Türkçe'ye Kiev'deki durumu bildirdi.

"Rusya'nın işgal girişimi başlayınca, Kiev'de bormbardımandan korunmak için, farklı milletlerden komşularımızla sığınağa indik" diyen Kahramanoğlu, "Bizim esas amacımız Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumaya çalışan askerlere destek vermektir" diye belirtti.

"Ordumuza güveniyoruz, bu savaştan zaferle çıkacağız"

Kahramanoğlu ile birlikte sığınaklara inerek saldırılardan korunmaya çalışan komşuları İgor ile İrabız, yaşadıklarını anlattı.

Kiev'in merkez sokaklarından biri olan Kiselyovsk sokakta sığınakta bulunduklarını belirten İgor, "Çok ağır bir dönemden geçiyoruz. Bizi bombalıyorlar, her gün kullandığımız köprüyü havaya uçurdular" diye konuştu. 

"Biz ordumuza güveniyoruz, kaybettiğimiz yerleri geri alacak" diyen İgor, şöyle devam etti:

Biz bu savaştan zaferle çıkacağız. Yaşasın Ukrayna'nın şerefi!


"İşgale karşı, ordu ve millet el ele vererek direneceğiz"

Bombardımandan korunmak için sığınağa inenlerden biri de İrabız.

Ukrayna halkına ve ordusuna desteğinin tam olduğunu belirten İrabız, şöyle konuştu:

Ukrayna'ya yapılan işgale karşı, ordu ve millet el ele vererek direneceğiz. Tek Ukrayna'mız var. Yaşasın Ukrayna!


"Ukrayna'daki Müslümanlar ellerine silah alıp Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunuyor"

Ukrayna'da 2 milyon Müslüman'ın yaşadığını belirten Yalçın Kahramanoğlu "Dünyada öteki milletlere karşı en fazla hoşgörüyü sergileyen bir ülkedir. Burada Müslümanları çok seviyorlar. Ukrayna'daki Müslümanlar, ellerine silah alıp Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunuyor. Kırım Tatarlarının ana vatanı da Rusya tarafından işgal edilmiştir ve biz onların haklarını da savunuyoruz" diye konuştu.

Kahramanoğlu, son olarak şunları kaydetti:

Bizi ağır bir gece bekliyor, sabaha sağ çıkamayabiliriz. Lütfen herkes, milliyetinden ve dininden bağımsız olarak Ukrayna'ya destek versin. En yakın gelecekte Ukrayna gücünü ortaya koyacaktır. Yaşasın Ukrayna! 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU