Zelenski: Ben buradayım ve silahlarımızı bırakmayacağız

Zelenski, “Silahımız hakikattir. Hakikatimiz de bu topraklar, ülke ve çocukların bizim olmasıdır” dedi

Fotoğraf: Twitter / @ZelenskyyUa

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, ülkesini terk etmediğini ve Rusya'ya karşı savaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Zelenski, sosyal medyadan başkent Kiev'in merkezinde bulunduğuna dair görüntü paylaştı.

Ülkesini terk ettiğine ilişkin bilgileri yalanlayan Zelenski, "Ben buradayım ve silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Çünkü silahımız hakikattir. Hakikatimiz de bu topraklar, ülke ve çocukların bizim olmasıdır. Tüm bunları koruyacağız" ifadelerini kullandı.

 

Macron ile görüştü

Zelenski, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştüğü bilgisini de paylaşarak, şunları kaydetti:

"Ortaklarımızdan silah ve teçhizat geliyor. Savaşa karşı koalisyon aktiftir"

Zelenski: Kiev ve çevresindeki şehirler ordumuzun kontrolünde

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, Rus güçlerinin saldırılarını başarıyla geri püskürttüklerini söyledi.

Ülkenin birçok bölgesinde çatışmaların sürdüğünü hatırlatan Zelenski, "Biz vatanımızı, toprağımızı ve çocuklarımızı savunduğumuzu biliyoruz. Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol ediliyor. İşgalciler devletimizin merkezini bloke etmek ve Donetsk'te olduğu gibi kuklalarını buraya koymak istediler. Biz onların planlarını altüst ettik" diye konuştu.

Zelenski, Rus güçlerinin füzeler ve ağır silahlarla yerleşim birimlerine saldırdığını, enerji üretim kaynaklarını yok etmeye çalıştığını öne sürerek, "Çok sinsi taktikleri var. Roketler ve toplarla tahrip edilen konutlar, dünyanın bizimle birlikte işgali durdurması için son argümandır" ifadelerini kullandı.

İddiaların aksine Kiev'de olduğunu vurgulayan Zelenski, "Ukrayna'yı sonuna kadar savunacağız" dedi. Zelenski, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırdı, Ukrayna'yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU