Rus ordusuna TikTok uyarısı: Askeri sırlar açığa çıkabilir

Rus ordusu bir askerin üzerinde TikTok uygulaması logosu bulunan bir telefonu eliyle ittiği bir poster yayınladı

Rus askerlerini TikTok uygulamasını kullanmamaları konusunda uyaran reklam afişi / Fotoğraf: Daily Mail

Rusya güvenlik yetkilileri, askeri sırların ifşa edileceği korkusuyla, Rus askerlerini TikTok gibi sosyal medya ağlarını kullanmamaya çağıran bir reklam kampanyası başlattı.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edileceğine dair endişeler artarken, Rus ordusu bir askerin üzerinde TikTok uygulaması logosu bulunan bir telefonu eliyle ittiği bir poster yayınladı. Posterde Rusça ‘hayır’ yazdığı da görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna’da ise, ülkedeki Rus propagandası ve dezenformasyonuyla mücadele etmek için İngiltere tarafından finanse edilen büyük bir kampanya yürütülüyor.

Geçen yıl başlatılan Filter adlı proje, insanların ‘belirsizlik zamanlarında’ bilgiyi nasıl tükettiği konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Medya okuryazarlığı kulüpleri, Ukraynalılara internetteki yayınların doğru mu yanlış mı olduğunu nasıl araştıracaklarını öğretiyor.

Filter projesinin başkanı Valeria Kovtun, çalışmalarıyla ilgili Mirror gazetesine şunları söyledi:

“Önceliklerden biri, Ukrayna toplumunu Rus propagandasına karşı daha dirençli kılmak için medya okuryazarlığının geliştirilmesidir.”

ABD, geçtiğimiz haftalarda Rusya’nın sahte bir videoyu Ukrayna’yı işgal etmek için bahane olarak kullanma planına dair yeni bir istihbarat bilgisi paylaştı.

 

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU