Ukrayna, Donbas'ta yaşandığı öne sürülen patlamayla ilgisinin olmadığını açıkladı

Naftogaz Üst Yöneticisi Yuriy Vitrenko, patlamanın yaşandığı boru hattının kontrolünün, 2014'ten bu yana Ukrayna'da olmadığını kaydetti

Donbas'ta dün, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Lugansk'taki bir doğal gaz boru hattında patlama meydana geldiği öne sürülmüştü / Fotoğraf: AA

Ukrayna'nın devlete ait doğal gaz şirketi Naftogaz Üst Yöneticisi Yuriy Vitrenko, Donbas'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontolündeki Lugansk'taki doğal gaz boru hattında yaşandığı iddia edilen patlamayla Ukrayna'nın bir ilgisinin olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vitrenko, Facebook'tan yaptığı açıklamada, söz konusu boru hattının kontrolünün, 2014'ten bu yana Ukrayna'da olmadığını kaydetti.

Boru hattının, Ukrayna gaz sisteminden halen kopuk olduğunu aktaran Vitrenko, "Ayrıca inanıyoruz ki, Ukrayna'nın hiçbir şekilde söz konusu doğal gaz boru hattında yaşananla bir ilgisi yoktur." ifadesine yer verdi.

Donbas'ta dün, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Lugansk'taki bir doğal gaz boru hattında patlama meydana geldiği öne sürülmüştü.

Rusya’nın Rostov bölgesinde Donbaslı sığınmacılardan dolayı olağanüstü hâl ilan edildi

Rusya’nın Rostov bölgesinde, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’tan sivillerin buraya kitlesel olarak tahliye ediliyor olması nedeniyle olağanüstü hâl ilan edildi. Öte yandan, Ukrayna’nın doğusunda, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde de tam seferberlik başlatıldı.

Rostov Valisi Golubev'den açıklama

Rostov Valisi Vasiliy Golubev, bir acil durum toplantısı sırasında, sınırı geçip Rusya’ya gelen Donbasslı sığınmacıların sayısının artmasını bekliyor olmaları sebebiyle bölgede olağanüstü hâl ilan etme kararı aldıklarını kaydetti.

Golubev ayrıca, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinden tahliye edilen bin 692 sivilin şu anda Rostov bölgesindeki geçici yerleşim noktalarında kalmakta olduğunu bellirtti.

Donbasslı sığınmacılar için bölgede sekiz geçici yerleşim alanı bulunduğunu söyleyen Rostov Valisi, 13 bin 949 sığınmacıyı kabul etmeye yetecek yerlerinin olduğunu da ekledi.

 

AA, Sputnik

 

DAHA FAZLA HABER OKU