Tinder, Fransa'da "siyasete atıldı"

"Genç neslin birlikte bir sesi olduğunu anlamasını sağlayacağız"

Gençleri oy vermeye teşvik eden ortak kampanya 8 Nisan'a kadar aktif olacak (Unsplash)

Çöpçatanlık uygulaması Tinder, Fransa'daki seçimlerde gençlerin oy vermesini sağlamak için bir kampanya başlattı.

Tinder ve sivil toplum kuruluşu "A Voté" çarşamba günü yayımladıkları açıklamada, gençleri nisanda düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmaya teşvik etmek için ortak bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Çöpçatanlık uygulamasını kullanan kişiler, eşleşmek istedikleri kişilerin profillerine bakarken, "Eğer evine yakın bir yerde buluşmaya çıkacaksan, evine yakın bir yerde oyunu da kullan!" ifadelerinin geçtiği bir videolu mesaj alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

18-25 yaş arası Tinder kullanıcıları için hizmet verecek olan kampanyada ekrana gelen mesaja tıklayanlar, seçimlerde bilinmesi gerek tüm bilgilerin yer aldığı A Voté'un sitesine yönlendirilecek.

Tinder'ın Fransa Temsilcisi Ben Puygrenier, girişimin "Genç neslin birlikte bir sesi olduğunu anlamasını sağlayacak" dedi.

Sosyolog Céline Braconnier'in paylaştığı verilere göre çoğunlukla taşınma durumlarından ötürü seçmen kayıtlarında yaşanan hatalar, 2017 seçimlerinde yüzde 51'i 25-29 yaşlarındaki 7,6 milyon kişiyi etkilemişti.

İlk turu 10 Nisan'da düzenlenmesi planlanan seçimlerde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yanı sıra merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi'nin adayı Valerie Pecresse, radikal sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Marine Le Pen, radikal sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, Yeşiller Partisi Başkanı Yannick Jadot, Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi'nin lideri Jean-Luc Melenchon ve merkez sol Sosyalist Partisi'nin adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yarışacak.



Independent Türkçe, RT, Then 24

Derleyen: Yasin Sofuoğlu 

DAHA FAZLA HABER OKU