Absurdle'dan Squirdle'a kelime oyunu Wordle'ın alternatifleri

Wordle günde sadece bir kez oynanabiliyor

Squirdle, Kosta Rikalı yazılımcı Sergio Morales Esquivel tarafından geliştirildi (TechUnwrapped)

Son dönemin popüler oyunu Wordle, günde sadece bir kez oynanabiliyor. Ancak bununla yetinmeyen bazı kişiler, Wordle'ın alternatif versiyonlarını geliştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wordle'da oyuncular 5 harfli bir kelimeyi 6 denemede tahmin etmeye çalışıyor. Bu denemeler sırasında kelimede yer alan harfler doğru noktada kullanıldığında ilgili kutucuk yeşile dönüyor.

Kelimenin içinde olup da doğru yerde kullanılmayan harfler sarıya, kelimede var olmayan harflerse griye boyanıyor. Peki bu meşhur oyunun alternatifleri neler?

Yerli versiyonlar

İngilizce tasarlanan oyunun pek çok yerli versiyonları üretildi. Türkçe'nin yanı sıra örneğin Almanca, Arapça, Fransızca, İtalyanca, Çince, Urduca, İspanyolca, Japonca ve Portekizce bilenler veya öğrenmek isteyenler bu oyunları tercih edebiliyor.

Absurdle

Wordle'ı çok kolay bulanlar içinse Absurdle geliştirildi. Bu oyunda hedef aynı: 5 harfli bir kelimeyi tahmin etmek. Ancak kullanıcının kazanmasını istemeyen sistem, her denemede kelimeyi değiştiriyor. Ayrıca orijinal oyundan farklı olarak sınırsız tahmin hakkı var.

Nerdle

Harf yerine sayıları tercih edenler Nerdle'ı ziyaret edebilir. Bu oyunda 6 denemede bir matematik işlemini tahmin etmeniz gerekiyor. Nerdle'da 0'dan 9'a kadar sayılar ve dört işlem var.

Mastermind

Wordle pek çok kişiye 4 renkten olkuşan bir sıranın tahmin edilmeye çalışıldığı Mastermind'ı hatırlattı. Bu oyunda her denemeden sonra kullanıcıya kaç rengin doğru olduğu ve cevapta kaç tane olduğu söyleniyor. Ancak renklerin yerleri gösterilmiyor.

Squirdle

Pokémon severler için de Worlde'ın bir versiyonu var. Squirdle denen bu oyunda, sistemin seçtiği özellikteki Pokémon'un bulunması gerekiyor. Bu oyunda kutucuklar farklı anlamlara geliyor. Kutular sırasıyla nesil, tür 1, tür 2, uzunluk ve ağırlığı temsil ediyor.

Pokémon'ların ismi girilerek sistemin seçimi bulunmaya çalışılıyor.

 

Independent Türkçe, El País, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU