Erdoğan'ın "gıda fiyatlarında indirim" çağrısına TOBB, TESK ve İSO'dan destek

Erdoğan'ın gıdadaki KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin ardından, "Sektörlerden de bu düzeyde bir indirimi bekliyoruz" çağrısına iş dünyasından peş peşe yanıt geldi

TOBB, TESK ve İTO Başkanlarından gıdadaki KDV indiriminin ardından sektöre fiyatlarda indirim çağrısı geldi / Kolaj: Independent Türkçe

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'i indirildiği müjdesini verdiğini belirterek, "İTO üyelerimizi ve iş dünyamızı, Cumhurbaşkanımızın firmalara yönelik ‘KDV oranı kadar indirim yapma çağrısına' kulak vermeye, en az yüzde 7 ilave indirim yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 "İTO üyelerimizi ve iş dünyamızı, en az yüzde 7 ilave indirim yapmaya davet ediyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiği müjdesini verdiğini anımsatan Avdagiç, şunları kaydetti:

Bunu halkımızın pahalılıktan korunması yönünde ciddi bir adım olarak görüyoruz. İTO üyelerimizi ve iş dünyamızı, Cumhurbaşkanımızın firmalara yönelik ‘KDV oranı kadar indirim yapma çağrısına' kulak vermeye, en az yüzde 7 ilave indirim yapmaya davet ediyorum. Türk iş dünyası, bu zor günleri fedakarlıkla aşılacağının bilincinde. Bugüne kadar bunu açık ve seçik gösterdi, bundan sonra da göstereceğine yürekten inanıyorum

Hisarcıklıoğlu: Üyelerimizi imkanları ölçüsünde destek vermeye davet ediyorum

Erdoğan'ın  çağrısına bir destek de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan geldi.

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Tüm gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Gıda üretimi ve ticareti yapan üyelerimizi imkanları ölçüsünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Palandöken: İndirimin fiyatlara yansımasını bekliyoruz

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de KDV indirimi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Palandöken, “Esnafımızın uzun süredir beklediği KDV indirimini çok olumlu buluyoruz.%7 oranındaki indirimin fiyatlara yansımasını bekliyoruz. Temizlik ve gazlı içecek ürünlerinde de aynı şekilde KDV yüzde 1'e düşürülmeli. Vatandaşlar da KDV indiriminin raflara yansımalarını iyi kontrol etmeli” mesajı verdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU