Migros işçilerinin eylemi devam ediyor… Şirketten açıklama: Bu koşulları uygun bulana kapımız açık

Depo çalışanlarının eylemi 9. gününde devam ediyor

Fotoğraf: Twitter / @DGDSEN

Türkiye’de enflasyon yükselirken şirketlerin 2022 yılı için açıkladığı zam oranları işçiler tarafından tepki görmeye devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trendyol, Yemeksepeti, HepsiJet ve Yurtiçi Kargo kuryelerinden sonra Migros depo işçileri de yüzde 8’lik zam verildiğini belirterek 3 Şubat’ta iş bırakma eylemi yapmaya başladı.

Yüzde 8’lik zam iddiasını yalanlayan ve “rakamlarda yüzde 39’lık bir artış olduğunu” öne süren Migros, eylemler devam ederken bugün yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada saatlik 9,7 TL olan ücrete işçilerin talebi yönünde 4 lira daha eklenmesinin ekonomik gerçekliğe uymayacağı iddia edildi.

Kovulan işçiler

Avrupa Dağıtım Merkezi’nde bulunan işçilerin eylemlerinin “tedarik zincirinin kırılmasına” yol açtığı görüşü savunulan açıklamada “Arzu edilen son şey de olsa mecburi olarak yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu süreç hepimiz çok üzmüştür” denildi.

Açıklama “Bu çalışma koşullarını uygun bulan, işyeri sorumluluklarına saygı duyan arkadaşlarımıza kapımızın açık olduğunu önemle belirtmek isteriz” ifadeleriyle son buldu.

Migros’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:


3 Şubat itibariyle iş bırakan Migros Depo işçilerinin talepleri şunlardı:

  • Saat ücretine net 4 TL zam,
  • Prim ödemelerinin yasal güvenceye alınması,
  • İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması.

Migros yaptığı son açıklama ile 4 liralık zammı kabul etmeyeceğini bildirirken, işçilerin diğer isteklerine yanıt vermemiş oldu.

Eylemlerine devam eden bir grup işçi gözaltına alınmış, ardından işten çıkarılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU