Sedat Peker'in yayınladığı videolarla ismi gündeme gelen Halil Falyalı ve şoförü öldürüldü

Peker’in videolarında ismi gündeme gelen Falyalı’nın silahlı saldırının ardından yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi

Fotoğraf: Twitter

Sedat Peker'in yayınladığı videolarla ismi gündeme gelen Halil Falyalı, akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Falyalı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde arabasındayken kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Falyalı, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledildi.

YDÜ Başhekimi Prof. Dr. Müfit Yenen, Halil Falyalı'nın bütün müdahalelere karşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yenen, "KKTC saatine göre 19.45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin, kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.

Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş ise olay yerinde hayatını kaybetti. 

Polisten açıklama: Soruşturma sürüyor

Polis Basın Subaylığı yaptığı açıklamada olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. 

Fotoğraf yalanlaması

Olayla ilgili yeni bir açıklama yayımlayan polis, bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada, bir araç içerisinde yer alan iki erkek şahsa ait görüntülerin, "olayın failleri" olarak aktarıldığını, bunun gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

FLGActBXEAgO7sD.jpeg
Fotoğraf: Twitter


Polis Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada, bir araç içerisinde yer alan iki erkek şahsa ait görüntülerin, iş adamı Halil FALYALI ve şoförünün öldürülmesi olayının failleri olduğu ve polis tarafından arandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konu şahısların olayla bağlantısının olmadığı saptanmakla beraber, mesele polis tarafından çok yönlü olarak titizlikle soruşturulmaktadır.


CHP'li Antmen: Hem beyaz toroslar hem de Susurluk dönemi geri geldi

CHP Mersin Milletvekil Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AKP ile birlikte hem beyaz toroslar hem de Susurluk dönemi geri geldi. Hem de kat be kat fazlasıyla!" dedi.

“Sedat Peker’in işaret ettiği ve bazı iktidar mensuplarının da temasının olduğu söylendiği Halil Falyalı öldürüldü” diyen Antmen, “AKP ile birlikte hem beyaz toroslar hem de Susurluk dönemi geri geldi” ifadelerini kullandı.

Aralıkta serbest kaldı

2010'da KKTC'de bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı.

Falyalı, geçen yıl ekimde "darp", "soygun," ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı.

Falyalı'nın bir suç davasının da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, TAK, Gıynık, HaberKıbrıs

DAHA FAZLA HABER OKU