Metiner: Türkiye Kürtleri olarak yeni bir ses veriyoruz, demokrasi ve birlik diyoruz

"Türkiye’nin Kürtlerine yeni bir seçenek sunulmalıdır"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, “Türkiye’de Kürtlere HDP dışında başka bir seçenek sunulması gerektiğini” söyledi.

Metiner, bugünkü köşe yazısında HDP’yi eleştirdi. “Türkiye’de Kürt sorununun çözüldüğü” görüşünü dile getiren Metiner, bunun “Kürtlerin sorunlarının çözüldüğü anlamına gelmediğini savundu. Geçmişte AK Parti’den vekillik yapan Metiner şunları yazdı:

Türkiye’nin Kürtlerine yeni bir seçenek sunulmalıdır. Onların sesine kulak verilmelidir. Onların talepleri içtenlikle dinlenmelidir. Türkiye’de “Kürt sorunu”nun çözülmüş olması, Kürtlerin tüm sorunlarının çözüldüğü anlamına gelmemektedir. 1990’lı yıllarda yerini yurdunu terk edip büyük şehirlerin varoşlarına can havliyle sığınan Kürtlerin sahipsiz bırakılmış olması, derin sosyolojik sorunların yanı sıra siyasi krizlerin de tetikçisi olma özelliği taşımıştır. PKK’lı nazarıyla bakılanların evlatları PKK’nın partisine adeta mecbur ve mahkum edilmişlerdir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Demokrasi ve Birlik Derneği”

Metiner, yazısına bir dernek kurduklarını belirterek şöyle devam etti:

Bir grup arkadaşımızla genel merkezi İstanbul’da olan DEMOKRASİ VE BİRLİK DERNEĞİ’ni (DEMBİR-DER) kurduk. Kurucu arkadaşlarımız: Mehmet Metiner, Cemal Kaya (Ağrı Eski Milletvekili-İşadamı), Fatma Salman (Ağrı Eski Milletvekili), Kutbettin Ömeroğlu (İşadamı), Mehmet Karataş (TV Muhabir), Engin Akel ( Eczacı), İrfan Karataş (İşadamı) Dernek olarak amacımız ismimizde saklıdır.

Türkiye Kürtleri olarak iki şey talep ediyoruz: 1- Koşulsuz ve katıksız bir demokrasi, hür ve eşit yurttaşları olan demokratik bir cumhuriyet. 2- Ortak vatanımızda tek devlet, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla eşitliği ve kardeşliği önceleyen birlikte yaşam. Bu mecburi savrulmaların daha da derinleşmemesi için sahiplenici yeni siyasi ve sosyal politikalara acilen ihtiyaç vardır. Bu yüzden bu ülkenin yüreği yanan Kürtleri olarak acilen bir şey yapma kararımızı kuvveden fiile çıkarmak istedik.

“Derneğimiz Kürt kardeşlerimizin olduğu her yerde olacaktır. Yurt içinde ve dışında şubeler açarak herkese mesajımızı ulaştırmayı planlıyoruz” diyen Metiner, derneklerinin yeni bir dönemin kapısını açacağını söyledi.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU