Trump’a göre iklim değişikliğine karşı harekete geçilmesine ihtiyaç yok: Şimdiye kadarki en temiz suya, havaya sahibiz

Yeşil enerjiye karşı çıkan ABD Başkanı “Rüzgar enerji santralleri her zaman işe yaramıyor” dedi

Trump Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen G20 Zirvesi'nde küresel ısınmayla ilgili önlem almaya çalışmanın Amerikan ekonomisini etkileyeceğini ileri sürdü / Fotoğraf: The Independent

ABD Başkanı Donald Trump iklim değişikliğiyle mücadele edilmesi gerektiği söylemlerine bir kez daha karşı çıkarak ülkesinin “şimdiye kadarki en temiz hava ve suya sahip olduğunu” söyledi.

Japonya’nın Osaka şehrinde gerçekleştirilen G20 Zirvesi’nde konuşan Trump çok fazla maliyet gerektirdiği için rüzgar enerjisinin de “işe yaramadığını” iddia etti. Trump “Şimdiye dek sahip olduğumuz en temiz suya, en temiz havaya sahibiz. Fakat uzun bir sürede inşa ettiğimiz muazzam gücü de gözden çıkarmaya niyetli değilim” ifadesini kullandı.

Bazı ülkelerin yaptıklarına katılmadığını vurgulayan Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

Çok fazla güç kaybediyorlar. Enerji üretim tesislerinden bahsediyorum. Rüzgar enerji santralleri her zaman işe yaramıyor. Rüzgar esmeyi durduğunda santral çalışmıyor. Güneş her zaman işe yaramıyor çünkü güneş yeterince güçlü değil. Çoğu rüzgarı kullanmak istiyor, bu da birçok probleme neden oluyor. Rüzgar çoğu zaman sübvanse edilmeden işe yaramıyor. ABD rüzgar için çok yüklü miktarda destek ödüyor. Bundan hoşlanmıyorum, bundan hoşlanmıyorum.

Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararını savunan Trump sorunu “görmezden geldiğini” reddetti. Trump küresel ısınmayla ilgili önlem almaya çalışmanın ABD ekonomisini etkileyeceğini ileri sürdü.

Trump “Son dönemde ekonomik anlamda en iyi verilere sahibiz. Şirketlerimizi iflas ettirmek istemiyorum. Üretimimizin yüzde 20 ila 25’ini kaybettirecek kadar yüksek bir standart oluşturmak istemiyorum” diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump daha önce de iklim değişikliğini “aldatmaca” diye tanımlamış ve sorunun “hava koşullarındaki değişimden” kaynaklandığını belirtmişti.

Daha önceki konuşmalarında ve seçim kampanyası sırasında Trump, ABD’nin “en temiz iklimlerin” arasında bulunduğunu savunmuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de bu hafta başında iklim değişikliğinin bir tehdit olup olmadığının sorulması üzerine “Amerika dünyada en temiz hava ve suya sahip” açıklamasında bulunmuştu.

Bu ifadesinin doğruluğu sorulan Pence “Karbon salımını azaltmada ilerleme kaydediyoruz” diye karşılık vermişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU