Isparta Valisi Seymenoğlu yerine merkezden atama yapıldı

Seymenoğlu'nun yerine merkez valisi Osman Kaymak atandı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, Kovid-19 testi pozitif çıkan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun yerine vali vekili olarak, "afetle mücadelenin aksamaması ve kamu hizmetlerinin devam etmesi" için merkez valisi Osman Kaymak'ın görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Vali Seymenoğlu'nun, Isparta'da yoğun kış şartlarıyla mücadele döneminde görevinin başındayken Kovid-19'a yakalandığı ve evinde karantinaya girdiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Yoğun kar yağışı nedeniyle sürdürülen çalışmalarda ilk günden beri bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile yapılan istişareler sonucunda afetle mücadelenin aksamaması ve kamu hizmetlerinin devam etmesi için eski Samsun Valisi, Bakanlığımız Vali Mülkiye Müfettişi Sayın Osman Kaymak, 5 Şubat itibarı ile valimizin karantina süresince Isparta Vali Vekilliği'ne görevlendirilmiştir. Uygulama rutin bir uygulama olup görevden alma veya atama söz konusu değildir.

Kesintilerin ardından

Isparta'da 11 saatlik yoğun kar yağışı yüzünden günlerdir şehrin kimi bölgelerinde elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisi yüzünden ısıtıcıların çalışmadığı şehirde aileler yaklaşık 4 gün boyunca zor durumda kaldı. 

Seymenoğlu'nun yerine Kaymak'ın atanması şehirde günlerce yaşanan elektrik kesintisinin hemen ardından geldi.

Kaymak daha önce Tunceli ve Samsun’da valilik yapmış, 2020’de merkeze çekilmişti.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU