Nikol Paşinyan Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Antalya Diploması Forumu'na katılacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 11-13 Mart'ta yapılacak Antalya Diploması Forumu'na katılacağını duyurdu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paşinyan'ın 11-13 Mart arasında yapılacak Antalya Diploması Forumu'na katılacağını belirten Oktay, "Ermenistan Başbakanı'nın Antalya'da düzenlenecek olan Diplomasi Forumu'na katılacağını ifade ettiği bir sürece gelmiş durumdayız. Arzu ederiz ki bu süreç hızlanır. Hemen bizim doğumuzdaki o koridorun açıldığı, hem kara yolu olarak hem de demir yolu olarak ve diğer tarafta Laçin koridoru anlamında anlaşılmıştı, Laçin koridorunun da çalıştığı bir yapıda yine Ermenistan kazanır. Türkiye kazanacaktır, Azerbaycan kazanacaktır, bölge kazanacaktır çünkü ticaret gelişecektir, turizm gelişecektir. Ümit ediyorum ki çok kısa sürede yol alırız, o koridorlar da açılır ve dolayısıyla o koridorlardan bambaşka bir pencere açılacaktır" dedi. 

"Şimdi barış zamanı"

A Haber canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-Ermenistan ilişkilerindeki normalleşme sürecini değerlendirdi.

"Karabağ'ın özgürleştirilmesi" diye ifade ettiği sürecin, savaş gibi algılansa da barışın anahtarı olduğunu söyleyen Oktay, "Şimdi barış zamanı" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu davet edileceğini söylemişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19 Ocak’ta yaptığı açıklamada, 11-13 Mart'ta yapılacak Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) ikincisine Ermenistan’dan yetkililerin de davet edildiğini söylemişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istediklerini belirterek, "Türkiye ile ön koşulsuz bir şekilde diplomatik ilişkiler kurmayı içtenlikle istiyoruz. Özel temsilcilerimiz görüştü. Bu süreç böyle devam ederse, Ermenistan'ın Antalya'daki Diplomasi Forumu'nda yer alması kuvvetle muhtemeldir" açıklamasında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU