94. Oscar Ödülleri için geri sayım başladı: Öne çıkan filmler, yönetmenler, oyuncular

Bu yılın Akademi Ödülleri töreni Mart sonunda düzenlenecek

(Reuters)

2022 Akademi Ödülleri töreni hızla yaklaşıyor. Adaylar birkaç gün içinde açıklanacak.

Steven Spielberg, Jane Campion ve Paul Thomas Anderson gibi yönetmenlerin yeni filmlerine sahne olan bir yılın ardından, bu yılki Oscar yarışındaki seçimler alışılmadık derecede zor görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşte 2022 Oscarları adaylık süreci hakkında bilmeniz gerekenler...

Adaylar ne zaman açıklanacak?

Adaylar 8 Şubat Salı günü açıklanacak.

Törenin kendisi 27 Mart Pazar günü 20:00 ET/17:00 PT/01:00 GMT'de (TSİ 28 Mart Pazartesi 04:00) başlayacak.

Muhtemel adaylar hangileri?

En İyi Film için yarışacak filmler arasında Kenneth Branagh'ın dönem draması Belfast, Spielberg'ün yeniden yapımı Batı Yakası'nın Hikayesi (West Side Story) ve Jane Campion'un gergin draması The Power of the Dog yer alıyor.

Licorice Pizza, The Tragedy of Macbeth, Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar (King Richard), Dune: Çöl Gezegeni, Don’t Look Up! Ricardo'ları Canlandırmak (Being the Ricardos) da En İyi Film adaylığı alabilecek yapımlar arasında.
 

ansel-elgort-rachel-zegler.jpg

Batı Yakası'nın Hikayesi'nde Ansel Elgort ve Rachel Zegler (20th Century Studios)


En İyi Erkek Oyuncu yarışındaki muhtemel adaylar arasında Denzel Washington (Joel Coen'in Macbeth'inde filmin adını taşıyan karakteri canlandırdı), Andrew Garfield (Netflix'in müzikal draması Tick, tick... Boom! için), Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog için) ve bahisçilerin şu anki favorisi Will Smith (Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar'da Serena ve Venus Williams'ın babasını canlandırdı).

Çoğu kişi Kristen Stewart'ın Prenses Diana biyografisi Spencer'daki rolünün ardından En İyi Kadın Oyuncu dalında öncü olmasını bekliyordu fakat yakın zamanda Altın Küre'nin kendisine burun kıvırması nedeniyle bazıları oyuncunun muhtemel adaylığından şüphe duyuyor.
 

jessica-chastain.jpg

The Eyes of Tammy Faye'de Jessica Chastain (Searchlight Pictures)


Aaron Sorkin'in Ricardo'ları Canlandırmak yapımında Lucille Ball'ı oynayan Nicole Kidman şu anki favoriyken, Olivia Colman (Karanlık Kız, The Lost Daughter) ve Jessica Chastain'in (The Eyes of Tammy Faye) de aday gösterilmesi bekleniyor.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Batı Yakası'nın Hikayesi'nden Ariana DeBose ve Rita Moreno'nun yanı sıra Kirsten Dunst (The Power of the Dog) ve Caitríona Balfe (Belfast) aday gösterilebilir.

Kodi Smit-McPhee, Power of the Dog'daki rolünün ardından En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde şu anki favori konumunda. Ciarán Hinds (Belfast) ve Jared Leto (Gucci Ailesi, House of Gucci) da olası adaylar arasında yer alıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU