Erdoğan'dan kabine açıklaması: Gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz

Erdoğan, istifa eden Adalet Bakanı Gül'e hakkaniyeti nedeniyle teşekkür etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine revizyonuna ilişkin, "Bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz" yorumunu yaptı. 

Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada istifa eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e hakkaniyeti nedeniyle teşekkür etti. 

210 kilovata çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir" ifadelerini kullandı.

Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttıklarını ifade eden Erdoğan, “Yakında tümüyle kaldırıyoruz”  bilgisini paylaştı.

"Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacak, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız.

3 yeni destek paketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangılarıyla mücadeleye ilişkin ise şunları kaydetti:

Yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 55'e çıkartıyoruz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU