Erdoğan: Hiçbir örgüte, sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi olamaz

Erdoğan, "Avrupa'da son 19 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 bin öğretmenin atama törenine katılarak konuşma yaptı.

Öğretmen adaylarına hitap eden Erdoğan, "Her biriniz birer eğitim neferi olarak yerinizi alacaksınız. Eğitim öğretim ordumuzu daha da güçlendireceğiz" dedi.

"Son 100 yılın en ciddi krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde elbette bazı zorluklarla, engellemelerle karşılaştık" diyen Erdoğan, "Sürekli karamsarlık aşılayarak öğretmen ve öğrencilerimizin yüreğine korku salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular. Salgının yol açtığı meşakkatlere rağmen eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen birkaç devletten biri olduk. Bu kritik dönemi alnımızın akıyla atlattık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, yüz yüze eğitimin kesintisiz olarak devam edeceğini vurguladı.

"Avrupa'da son 19 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir"

Öğretmenlerin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesinde önemli mesafe kaydettiklerini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

Avrupa'da son 19 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir. Çocuklarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak amacıyla attığımız en büyük adımlardan biri de ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasıdır. Şimdiye kadar 4 milyara yakın ders kitabını öğrencilere dağıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kısa süre önce kritik bir adım attık. Yardımcı eğitim kitaplarını da MEB basarak öğrencilerimize ulaştırmaya başladı. Bu yılın sonuna kadar sayıyı 100 milyona çıkartmayı planlıyoruz. 

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Son yıllarda yaşadığımız bizi Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikenin nesilleri çalınması olduğunu göstermiştir. Millet olarak hiçbir örgüte, şebekeye, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi olamaz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU