Mehmet Barlas: Seçim yaklaşırken

“AK Parti seçim atmosferine MHP kadar erkenden ve hızla girmedi. AK Parti henüz seçim heyecanını tam anlamıyla yaşamıyor”

Fotoğraf: AA

Sabah yazarı Mehmet Barlas, MHP’nin seçim havasına girdiğini ancak AK Parti’de henüz bu durumun yaşanmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, bugünkü köşe yazısında 2023’te yapılması planlanan seçimin kolay olmayacağını dile getirdi ve Cumhur İttifakı için şunları söyledi:

Açıkçası AK Parti seçim atmosferine MHP kadar erkenden ve hızla girmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il toplantıları bir takım görev dağılımlarına dayanıyor. Ancak AK Parti henüz seçim heyecanını tam anlamıyla yaşamıyor. Sanırım önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da tam olarak düğmeye basıp Türkiye'yi bölüm bölüm harekete geçirecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “dönemin yıldızı” olduğu görüşünü dile getiren Barlas, bunun avantaj ve dezavantajları olduğunu söyledi:

Kabul edelim ki dönemin siyasi yıldızı tartışmasız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Elini atmadığı konu, müdahale etmediği durum yok gibi. Belki bu avantaj sayılsa da dezavantaj da olabilir. Çünkü bazı AK Partililer liderden talimat almayı veya ona yakın görünmeyi seçim kazanmaktan daha fazla önem veriyorlar. Şimdilik görünüm bu. Sanırım önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu aksaklığın farkına varacak, teşkilatların sahada daha etkin siyasi mücadele vermenin yollarını arayacak.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU