Airbnb, İtalya'da kira ödemeden bir yıl kalacak şanslı kişiyi arıyor

Başarılı aday Sicilya'da restore edilen konakta yaşayacak

(Unsplash)

Güzel bir İtalyan köyünde yaşamak için kaçıp gitmek imkansız bir hayal gibi gelse de Airbnb bir şanslı kişi için bunu biraz daha ulaşılabilir hale getirdi.

Ev paylaşım platformu, Sicilya'daki restore edilen üç katlı konakta bir yıl boyunca kira ödemeden yaşayacak birini arıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geleneksel İtalyan evi, 6 bin nüfuslu kırsal Sambuca kasabasında yer alıyor.

İtalya'nın ünlü 1 Euro'luk ev projesinin parçası olduğu için son yıllarda gündeme gelen, bir tepede yer alan yerleşim yeri İtalyan adasının batısında kalıyor.

Ancak Airbnb, bu kırsal cennette sadece kendi köşesine çekilecek birini aramıyor. Başarılı adayın topluluğa bilfiil katılması beklenecek.

Şirketin açıklamasında, "Yeni keşfedilen uzaktan yaşama ve çalışma esnekliği sayesinde bir kişiye ailesi, partneri ya da arkadaşıyla Sicilya'ya yerleşme ve benzersiz bir şekilde restore edilen bu eve taşınma fırsatı verilecek" dendi.

İdeal adaylar, kendilerini köy yaşamına katkıda bulunmaya ve ev sahipliği yapmaya adamalı.

Başarılı adayların Sambuca'daki ikameti 30 Haziran'da başlayacak ve bir yıl sürecek. Airbnb'de ev sahipliği yapmaktan elde ettikleri tüm kazançlar da kendilerinin olacak.

Bu bir Airbnb girişimi olduğu için seçilen adayın evde kaldığı sürenin büyük kısmında gelen konukları boş bir yatak odasında ağırlaması gerekecek fakat rezervasyonlardan gelen para onlarda kalacak.

İnternet sitesinde, "Dünyanın dört bir yanından gelen Airbnb konuklarını ağırlayacak kişi yılın en az 9 ayı boyunca 1 Euro'luk evde kalacak" ifadelerine yer verildi.

Adaylar, Sambuca'da kalırken sunulan İtalyanca kursları ve yemek dersleriyle kendi becerilerini geliştirme fırsatı da bulacak.
 


1 Euro'luk ev projesinde yer alan ve genellikle büyük tadilatlara ihtiyaç duyulan diğer evlerin aksine bu Airbnb evi, mimarlık firması Studio Didea sayesinde halihazırda baştan aşağı yenilenmiş durumda.

İnternet sitesine göre "Geniş bina, uzaktan çalışmak ve Airbnb'de ev sahipliği yapmak için bolca alana sahip üç kattan oluşuyor".

Zemin katta küçük bir oturma odası, iki kişilik yatağa sahip büyük bir yatak odası ve odaya ait bir banyo yer alıyor.

Birinci kattaysa bir oturma odası, mutfak, çalışma alanı, banyo ve iki kişilik yatağın yer aldığı asma kattaki bir yatak odası bulunuyor.

Üst katta da bir buçuk kişilik bir çekyatın olduğu ek bir yaşam alanı var.

Başvuru sahipleri yanlarında yaşamaları için ailelerini ya da arkadaşlarını getirebilecek olsa da evde iki yetişkin ve iki çocuk sınırı bulunuyor.

Adayların 18 yaşından büyük olması ve sohbet edebilecek kadar İngilizce bilmesi gerekirken, İtalyanca bilmek de ek bir avantaj.

Şansını denemek isteyenler, airbnb.com/1eurohouse adresinden başvuru yapabilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU