Erdoğan "yakaladık" dedi.. Hablemitoğlu'nun eşinden ve avukatından açıklama

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül habelmitoğlu paylaşımında "Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok" ifadelerine yer verdi

Necip Hablemitoğlu/Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı NTV - Star TV ortak canlı yayında 18 Aralık 2002 tarihinde bir suikast sonucu yaşamını yitiren Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır için, "Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor" ifadelerini kullandı.

Emniyet'e teslim edildi

Nuri Gökhan Bozkır,  bugün MİT tarafından yurt dışından Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e teslim edildi.

Hakkında, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olma" ve Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve tasarlayarak öldürme" suçlarından yakalama kaydı bulunan Bozkır, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 8 Eylül 2015'te yakalanan ve bomba yapımında kullanılan mühimmat yüklü "soğan tırları" soruşturması kapsamında hapis cezası alacağını anlaması üzerine Ukrayna'ya kaçmıştı.

Bozkır'ın Ukrayna makamlarına yaptığı iltica talepleri reddedilmişti.

nn.jpg
Nuri Gökhan Bozkır kırmızı bültenle aran​​​​​​​ıyordu. Fotoğraf: AA

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendilerine iletilen bir haber olmadığını belitti.

"Yorumlarınıza dikkat ediniz"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şengül Hablemitoğlu şunları kaydetti:

Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz.

 

669201-1830913770.jpg
Şengül Hablemitoğlu: Yorumlarınıza dikkat ediniz. Fotoğraf: AA

"Bilgimiz Cumhurbaşkanı'nın TV'den açıklamasıyla oldu"

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın da katil zanlısı Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiğini televizyondan öğrendiğini söyledi.  

Ersan Barkın paylaşımında "Hablemitoğlu suikastı kapsamında 2019'da Ukrayna'da yakalanan kişinin Türkiye'ye getirildiği ve ifadesinin alındığı hususunda bilgimiz Cumhurbaşkanı'nın TV'den açıklamasıyla oldu. Umarız,cinayetin ve ardındaki gücün şüpheye yer bırakmayacak biçimde aydınlanmasına katkısı olur" dedi.

Necip Hablemitoğlu cinayeti

Necip Hablemitoğlu, Çankaya Portakal Çiçeği Sokağı'ndaki evinin önünde 18 Aralık 2002 akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından gazetelerde "derin suikast-devletin hassas olduğu konularda araştırmalarıyla tanınan Hablemitoğlu vurularak öldürüldü", "derin cinayet-DGM'deki Gülen davası ve Alman Vakıflarıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan ve 'çok şey bilen' Hablemitoğlu'nu Ankara'da vuranlar kaçtı", "Başkentte kanlı pusu-İslamcı terör ve Fethullahçı yapılanmalara ilişkin çalışmalarıyla tanınan Hablemitoğlu öldürüldü" manşetleri vardı.

14 Temmuz 2016'da, Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında silahlı terör örgütü kurarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştıkları gerekçesiyle dava açıldı. İddianamede Hablemitoğlu cinayeti ile FETÖ ilişkilendirildi.

Nuri Gökhan Bozkır hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından 14 Mayıs 2019'da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartılmıştı.

Zanlının kırmızı bültenle aranması için İnterpol'e de başvuruda bulunulmuştu.

Nuri Gökhan Bozkır hakkında düzenlenen kırmızı bültene istinaden Ukrayna makamlarınca gözaltına alınmıştı.

Şüpheli, Türkiye'ye iadesinin değerlendirilmesi amacıyla Ukrayna'da 12 Temmuz 2019'da tutuklanmış ve cezaevine konulmuştu. Tutuklama kararına itirazı üzerine Nuri Gökhan Bozkır'ın elektronik kelepçeyle ev hapsine alınması kararlaştırılmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU