Elon Musk’tan flaş Dogecoin paylaşımı

Mimden yola çıkan kripto para ünlü işadamının tweetleriyle yükselip düşüyor

Eskiden bir tweetiyle Dogecoin'i "uzaya vurduran" Elon Musk'ın son tweetinin etkisi çabuk söndü (Reuters) 

Sık sık kripto para paylaşımları yaparak piyasayı aşağı ya da yukarı yönlü dalgalandıran Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter hesabından Dogecoin için McDonald's etiketleyerek yeniden gündem yarattı. Musk paylaşımında, “McDonalds, Dogecoin’i kabul ederse televizyonda bir ‘happy meal’ ('mutlu yemek' anlamına gelen bir çocuk menüsü) yiyeceğim” ifadesini kullandı.

Özellikle sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlarla bugüne dek birçok kripto parayı uçuran ve aksi şekilde dibe vurmasına neden olan iş insanı, bugün yeni bir paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti. Bilindiği üzere Musk’ın popüler kripto paralardan biri konumundaki Dogecoin’e ilgisi bulunuyor. Kripto varlığı şaka amaçlı geliştirilmesi ve ulaşabileceği potansiyeli gibi birçok nedenden dolayı diğer kripto paraların önünde tutuyor. Hatta iş insanının CEO’su olduğu Tesla, geçen yılın aralık ayında yaptığı açıklamada Dogecoin'le ödeme kabul edeceğini duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belirli aralıklarla özellikle Twitter hesabı üzerinden kripto para piyasası ile ilgili paylaşımlar yapan Elon Musk, bugün bunlara bir yenisini ekledi. Musk, paylaşımında dünyanın en büyük fast-food restoran şirketlerinden McDonald’s’ı etiketleyerek Dogecoin ile ödeme kabul etmeleri halinde canlı yayında Happy Meal menüsü yiyeceğini ifade etti.

Tabii söz konusu paylaşımda geçen Dogecoin ile ödeme kabul edilmesi şeklindeki ifadelerin ardından restoran şirketinin popüler kripto parayla ödeme kabul edeceğine yönelik iddialar da ortaya çıkmaya başladı. Ancak konuyla ilgili Musk’ın gönderisi dışında herhangi bir açıklama yapılmadı.
 


Dogecoin, Musk’ın paylaşımın ardından 0.13 dolardan 0.15 dolara kadar yükseldi. Kısa bir süre bu seviyelerde seyreden kripto para, daha sonra yavaş yavaş düşüşe geçerek 0.14 dolara geriledi.

Dogecoin’le  McDonald’s bağlantısı geçen hafta gündeme gelmişti. Restoran zinciri, “Dogecoin kabul ederse McDonald’s’a daha sık giderim” diyen bir Twitter kullanıcısına, “İlginizi duyduğumuza minnettarız ve ödeme seçeneklerini sürekli olarak gözden geçiriyoruz” yanıtını vermişti. 
 

 


Independent Türkçe, Mynet, T24, ShiftDelete.net, Tech Times

 

DAHA FAZLA HABER OKU