İYİ Parti, doğalgaz ve enerji krizinin araştırılmasını istedi

Önergede TANAP ve Türk Akım Projelerinin revize edilmesi ve ülkenin ihtiyacı olan doğalgazın buralardan daha fazla sağlanabilmesi gerektiği kaydedildi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti, "doğalgaz ve enerji krizi"nin sebeplerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzası ile TBMM Başkanlığına sunulan önergede, Rusya, Azerbaycan ve Nijerya ile doğalgaz alımı için yapılan sözleşmelerin süresinin dolduğu, bunlardan sadece Rusya ve Azerbaycan ile olan sözleşmelerin yenilendiği belirtildi.

doğalgaz alım sözleşmelerinin geç yenilenmesi ve bazılarının yenilenmemiş olmasının Türkiye'nin doğalgaz arzında yaşayacağı krizin habercisi olduğu ifade edilen önergede, Türkiye'nin dünyada etkin bir güce kavuşması için enerji bağımsızlığı konusunda gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması istendi. TANAP ve Türk Akım Projelerinin revize edilmesi ve ülkenin ihtiyacı olan doğalgazın buralardan daha fazla sağlanabilmesi gerektiği kaydedildi.

Önergede, "Ülkemizde yaşanan doğalgaz ve enerji krizinin sebeplerinin tespit edilmesi, sanayi tesislerinde üretimin durdurulmasının neden olacağı sorunların araştırılması, doğalgaz ve elektrik kısıtlamaları nedeniyle sanayicilerimizin mağduriyetinin çözüme kavuşturulması, bunun gibi aksaklıkların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması ve bu zamana kadar eksik olan stratejik planlamaların yapılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını arz ederim" ifadelerine yer verdi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU