Barış Yarkadaş: CHP tabanla bağını kopardı

“CHP’nin Büyük Kurultayı’nın MYK kararıyla ertelenmesinin kamuoyunda hiç konuşulmaması ve sebeplerinin hiç merak edilmemesi bile aslında CHP yönetimine anlamlı bir mesajdır”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, geçmişte milletvekilliği yaptığı CHP’nin kurultayı erteleme kararını eleştirdi ve ana muhalefet partisinin tabanıyla bağını kopardığını öne sürdü.

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında CHP yönetiminin büyük kurultayını kimseye danışmadan ertelediğini söyledi:

İktidarda sanki AKP değil de CHP var… AKP iktidarda olmasına rağmen tedirgin, CHP ise bir o kadar rahat… AKP “Tabanımı nasıl daha diri tutarım?” diye kafa yorarken, CHP yönetimi ise tabanını hareketlendirecek ve yenileyecek olan Büyük Kurultay’ı hiç kimseye danışmadan erteliyor. Deyim yerindeyse, parti örgütleri adeta nadasa bırakılıyor… Oysa ki; kurultaylar sosyal demokrat partilerin düğünüdür, şölenidir, bayramıdır… Kurultaylar, fikir alışverişinin yapıldığı, parti politikalarının belirlendiği, ortak aklın oluşturulduğu, yorulanların yerine zinde olanların bayrağı devraldığı nöbet değişimleridir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Belli ki; CHP yönetimi bunların hiçbiri olmasını istemiyor ve ‘mevcut durumla seçime gidelim’ diyor” diye devam eden Yarkadaş, bu anlayışın ana muhalefet partisini yüzde 20 bandına sıkıştırdığını söyledi.

Yarkadaş, şu eleştirilerini gündeme getirdi:

CHP’nin Büyük Kurultayı’nın MYK kararıyla ertelenmesinin kamuoyunda hiç konuşulmaması ve sebeplerinin hiç merak edilmemesi bile aslında CHP yönetimine anlamlı bir mesajdır. Parti yönetimi tabandan, taban ise parti yönetiminden uzaklaşıyor. CHP seçmeni, genel merkezde ne olup bittiğini artık merak bile etmiyor. Bu da gayet doğaldır… Siz seçmenin kendisini sınırlı da olsa ifade edebildiği mahalle, ilçe ve il kongrelerini iptal ederseniz, onlar da artık sizin ne yaptığınızla ilgilenmez. Bu gerçek de CHP yönetiminin üzerinde oturup düşünmesi gereken bir olgudur.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU