Cumhuriyet yazarı: Peker’in uyuşturucu iddiaları yargıda

“Peker, Türkiye’ye gelip ifade vermediği sürece bu vahim iddia kafalarda soru işareti olarak kalacak”

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in uyuşturucu iddialarının bir mahkemede kayıt altına girdiğini yazdı.

Mollaveisoğlu, bugünkü köşe yazısında “Sedat Peker’in eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım hakkında uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasında bulunduğunu” hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkam Yıldırım’ın "hakaret" ve "iftira" gerekçesiyle açtığı davanın “jet hızıyla” görüldüğüne dikkati çeken Cumhuriyet yazarı, şunları yazdı:

Mahkeme, çağrılmasına rağmen gelip ifade vermediği için Peker’in yakalanmasına karar verdi. Dava iftira suçunu kapsadığı için mahkeme kararında, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılacağı detayı da dikkat çekici. O davada mahkeme kayıtlarına Peker’in avukatı Ersan Barkın’ın şu notları girdi. “Venezüella gezisinde Erkam Yıldırım serbest bölgeyi ziyaret etti mi? Sonrasında bir Türk işadamı üzerinden serbest bölgede kendi gemileri için kiralama yaptı mı?”

Hâkim bu soruların yanıtlanması talebini reddetmedi ama kabul de etmedi. “Peker’in savunmasını aldıktan sonra bu talepleri değerlendireceğim” dedi. Mahkemece, Peker’in suçlandığı davada dolaylı olarak aktarılan bu iddiaların netleşmesi için Peker’in ifadeye gelmesi şart koşulmuş. Yani Peker, Türkiye’ye gelip ifade vermediği sürece bu vahim iddia kafalarda soru işareti olarak kalacak. Savcılar soruşturma açamadığına göre, Erkam Yıldırım suçsuz olduğunu, iftiraya uğradığını mahkeme kanalı ile ispatlayabilmek için Sedat Peker’i Türkiye’ye gelmeye ikna etmek zorunda...

Peker'in, Erkam Yıldırım'a yönelik "hakaret" ve "iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına dün başlandı.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU