Fatih Erbakan'dan zorunlu PCR testi açıklaması

Erbakan, “kamuoyu duyarlılığının ve eylül ayında Danıştay’a yaptığımız itirazın çok büyük etkisi oldu” dedi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu PCR testi uygulamasını kaldırması kararına yönelik açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararın milletimiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Erbakan, konu ile ilgili şunları kaydetti:

Daha önce Ayasofya Camisi’nin ibadete açılması ve  İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinde olduğu gibi, zorunlu PCR testi zulmünün ortadan kaldırılmasında da Yeniden Refah Partimizin tüm teşkilatlarıyla ortaya koyduğu gayretin, oluşturduğu kamuoyu duyarlılığının ve eylül ayında Danıştay’a yaptığımız itirazın çok büyük etkisi oldu.

'İçişleri Bakanlığımız acilen zorunlu PCR genelgesini iptal etmelidir'

'Milli Görüş’ün tek temsilcisi Yeniden Refah Partimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hayra motor, şerre fren olmaya devam edecektir.' diyen Erbakan,  "Partimiz ifsad değil, ıslah için mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Bu konuda emeği geçen tüm teşkilatlarımıza ve her kesimden insanımıza teşekkür ediyor, ülkemize ve Milletimize geçmiş olsun ve hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Ve elbetteki  İçişleri Bakanlığı'ndan Zorunlu PCR testi uygulaması hakkındaki genelgesini acilen geri çekmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarama amaçlı ve temaslı kişilerde kaldırıldı

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, " Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU