Bahçeli: Hükümeti ve devleti hedef alan sokak hareketlerine canımızla, kanımızla direnmesini çok iyi biliriz

"Anti demokratik arayışların önünü kesmek elbette ki bizim vatan ve millet görevimizdir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "hükümeti ve devleti hedef alan sokak hareketlerine karşı canlarıyla, kanlarıyla direneceklerini" söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı bir kişi ile fotoğraflarının basına servis edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

Biz TBMM'de terörist istemiyoruz, biz terör örgütüne eleman devşiren HDP'yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin görevini de yapmasını bekliyoruz. Terörist sevdalıları meclis koridorlarındadır. Bu kadar şehit veriyoruz, bu kadar acı veriyoruz bir HDP'linin çıkıp da saldırıları kınadığını bilenleriniz var mıdır?  PKK'lı ile karanlık ilişkilere giren HDP'li vekilin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır.


“İddianamede Kılıçdaroğlu’nun adı geçiyor mu, geçmiyor mu?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik terör teftişi konusuna değinen Bahçeli, şöyle konuştu:

CHP Genel Başkanı, İBB'de terör örgütüyle irtibat ve iltisak içinde olanların işe alınmasıyla ilgili devam eden teftiş sürecinde görevli müfettişlere ateş püskürüyor. Çünkü, çiğ süt içtiğinde karnı ağrıyor, hesabını veremeyeceklerinden dolayı korkuyor. İmralı canisi tarafından kurdurulan PKK ve KCK şehir yapılanması arasında yer alan, DİAYDER referansı ile belediyede işe girdikleri iddia edilenlerin destekçisi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bize sarayın sözcüsü diyen Kılıçdaroğlu, Kandil'in teşrifatçısı, termikçisi, tedarikçisidir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı DİAYDER iddianamesinde Kılıçdaroğlu'nun adı geçiyor mu, geçmiyor mu? Bu zat, terör aparatı DİAYDER'in bölücü mensuplarıyla toplantı yaptı mı, yapmadı mı? Saklanma, çık karşımıza metçe söyle, adamsan cevap ver. 

“Kazakistan’da FETÖ parmağını araştırmak elzem”

Kazakistan’da yaşanan karışıklara değinen MHP lideri, “aynı şeyin Türkiye’de de denenmek isteyeceği” görüşünü savundu. Ülkedeki gösterilere FETÖ'nün katkısı olabileceğini söyleyen Bahçeli'nin ifadeleri şöyle: 

Bize kalırsa Kazakistan'daki gösterilerde FETÖ parmağını araştırmak elzemdir. Bu örgütün nasıl maşa gibi kullanıldığını bilen ülke Türkiye'dir. Sorun sadece Kazakistan'ın değil, Türküm diyen herkesin sorunudur. Kardeşimiz zordaysa onun yanında durmak, onunla dayanışma içine girmek milli itibarımızın şüphe götürmez gerçeğidir. Bu Kazakistan'da olan yarın Türkiye'de denenmek istenecektir. Çünkü Türk Devletleri Teşkilatı’nın iradesi muhasım ve müdahaleci güçleri korkuya sevk etmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2002'deki erken seçim için Derviş'e tepki: Ecevit'i koltuğundan indirdi

Bahçeli, 2002 yılında yapılan erken seçimi de gündemine aldı. Dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’e eski Başbakan Bülent Ecevit’i koltuğundan indirmek, koalisyon hükümetini dağıtmak gibi ithamlar yönelten MHP liderinin ifadeleri şöyle:

4 Temmuz 2002’de, 57’inci Koalisyon Hükümeti’ni oluşturan partilerin Genel Başkanları olarak, Türkiye ekonomisinde yaşanan sorunlarla ilgili Başbakanlık Konutu’nda bir toplantı yapmıştık. Tutanakları şahsımda mahfuz bu toplantıya ekonomi bürokratları, ilgili bakanlar ve pek tabii Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş de katılmıştı. Bakanlık görevini DSP kontenjanından üstlenmiş bu kiralık batı komiseri, o günkü toplantıda defalarca siyasi belirsizlikten bahsetmiş, yeni bir siyasi senaryoya ihtiyaç olduğunu sürekli vurgulamıştı.

Aynı şeyi dönemin Merkez Bankası Başkanı’yla diğer ekonomi bürokratları da telaffuz etmiştir. Derviş, müteakiben Merhum Ecevit’in koltuğundan inmesini sağlayacak, koalisyon hükümetini dağıtacak, kendisine verilen talimat listesinde ne var ne yoksa uygulanmasına refakat edecekti. Dün siyasi belirsizlikten bahseden tehlikeli zihniyetin çırakları, bugün erken seçim dayatmalarıyla aynısını tekrarlamaktadır. Gerçekten de Kemal Derviş’in yetiştirmeleri CHP’de köşe başlarını tutmuştur.

"Millet ne diyorsa boynumuz kıldan incedir..."

Bahçeli konuşmasının devamında “Yeni bir siyasi senaryoya ihtiyaç var” diyenlerin çoğaldığını ifade ederek şunları söyledi:

Egemenliğin sahibi büyük Türk milletidir. Millet ne diyorsa, neyi hükmediyorsa başımız kıldan incedir, ona uyarız, bunun dışında hükümeti ve devleti hedef alan sokak hareketlerine canımızla, kanımızla direnmesini çok iyi biliriz. Türkiye’mizin siyasi mazisi, kurulduğu ilk günden bu yana, Cumhuriyet üzerinde isyan ve ayaklanma girişimlerinin; çok partili hayata geçtiğimiz günden itibaren ise demokrasimize yönelik dayatma, telkin ve zorlamaların görüldüğü sancılı süreçlerin tarihidir. Demokrasimiz üzerinde dolaşan kara bulutları ortaya çıkartmak, anti demokratik arayışların önünü kesmek elbette ki bizim vatan ve millet görevimizdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU