Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkna odaları ve katsayı utancını yaşatanların yeniden tehdit diline sarıldığını görüyoruz

Erdoğan konuşmasında, "İdeolojik saplantılardan veya başka sebeplerden dolayı kız çocuklarımız ile okulların arasına duvar örülmesine izin vermeyeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı"na katılarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Türk ekonomisi sanayisi ve eğitim sistemi açısından çığır açan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz" dedi.

Her 10 yılda bir tekrarlanan darbeler nedeniyle Türkiye'nin çok ağır yaralar aldığını savunan Erdoğan,  "Merhum Özal'ın açılım seferberliği ise tam ritmini bulacakken koalisyonların seferber olduğu siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle yarım kaldı. Ülkemizin sanayileşme konusunda geri bırakılması kötü niyetli bir senaryodur" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

28 Şubat müdahalesi, 2001 krizinin toplum hayatımızda ve ekonomideki faturaları ise uzun yıllar ödemeye devam ediyoruz. Ülkemizin her alanda olduğu gibi sanayileşme noktasında geri bırakılması kötü niyetli senaryonun eseridir. Anadolu'nun dört bir yanında kendisi ürün geliştirmek üretmek isteyenlere yönelik sergilenen nobranlığa karşı ülkemizi ithal ürün cenneti haline dönüştürenlere verilen sınırsız destek asıl niyeti ortaya koymaktadır. Ülkemiz 1950'lerdeki 1970'lerdeki 1990'lardaki büyük dönüşümleri hep kaçırdı. Kalkınma yarışına girdiğimiz ülkeler hızla gelişirken biz siyasi ekonomik geri kalmışlığa mahkum kaldık. Bu sürecin bir tarafında eğitim-öğretim de vardı. Eğitim-öğretimde ayağı bu topraklara basan özgürlükçü sistem yerine formatlayan dayatmacı evlatlarımızı belli kalıplara hapseden modeller tercih edildi. Köy enstitüsü gibi denemeler ideoloji yükleme aracı haline getirilerek hüsranla sonuçlandı.  İmam Hatip Okulları tehdit olarak değerlendirildi. Endüstri meslek ve teknik liseler ise umursamayanlar tarafından ağır darbelere maruz bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kız çocuklarımız ile okulların arasına duvar örülmesine asla izin vermeyeceğiz"

"Temel eğitimde kız ve erkek çocuklarımız eşit oranda eğitime ulaşmış durumda" diyen Erdoğan, "Bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. İkna odaları ve katsayı utancını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son günlerde tehdit diline yeniden sarıldığını görüyoruz. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İdeolojik saplantılar veya başka sebepler dolayısıyla kız çocuklarımız ile okulların arasına duvar örülmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, ülke ekonomisinin güçlenmesi için mesleki eğitime önem verdiklerini de vurgulayarak, "Geçmişin hatalarını telafi etmek zaman alır. Mesleki ve teknik alandaki tecrübemizi uluslararası taşımak için yeni adım atıyoruz. Uluslararası mesleki ve teknik liselerle gönül coğrafyamızdan gelecek gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU