Yarış arabası sürücüsü 2,5 milyon TL’lik aracının alevler içinde kaldığını son anda fark etti

Reigning Historic Sportscar şampiyonu Calum Lockie güvenlik aracını geçerek akıllıca davrandı ve Cobra Coupe’yi kurtardı

Jack De Menezes - The Independent

İngiltere'de Donington Park’taki yarış sırasında Calum Lockie’nin aracının yandığı görüntüler yayımlandı. Videoda yarış esnasında Lockie’nin 340 bin sterlinlik (yaklaşık 2,5 milyon TL) Shelby Cobra’sının yandığını fark ettiği anlar yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hafta sonu gerçekleşen yarışta çekilen videoda eski Le Mans yarışmacısı ve British GT şampiyonunun kullandığı Shelby Cobra Coupe’nin arka kısmının alev aldığı ve olayı fark eden güvenlik aracı görülüyor.

Aracının alev aldığını fark eden Lockie güvenlik arabasını hızla geçerek pit alanına ilerliyor. Lockie’nin durumu fark edip hızlıca müdahale etmesi Cobra Coupe’yi tamamen tahrip olmaktan, kendisini de yaralanmaktan kurtarıyor. 
 


Press Association’a konuşan Lockie, “Donington’da frene basmak zordur, bunun frenleri zorladığını düşünüyorum. Frenleri bir süre dinlendirip işe yarayıp yaramadığını görmek istedim. Hızım azaldığından hava akışı da azaldı. İlerlemeye devam ettim ve güvenlik aracına sinyal verdim. Tam o sırada geçtiğim dönüşte her şey alev aldı” ifadelerini kullandı. 

Olayı yara almadan atlatan Lockie, “Bir miktar duman soluduğum için yarın öksüreceğim” dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport/motor-racing

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU