Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman: Dua edin de oynaklık azalsın

"Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki fiyat istikrarının en büyük tehdidi dövizdir"

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, kur korumalı mevduat sistemi hakkında “Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki fiyat istikrarının en büyük tehdidi dövizdir. Dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın” dedi.

Kur korumalı mevduata yasal altyapı sağlayan düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun tartışmaların yaşandığı görüşmelerde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman düzenlemeyle ilgili “Fiyat istikrarı sağlar mı?” sorusuna, “Siz de çok iyi biliyorsunuz ki bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki fiyat istikrarının en büyük tehdidi dövizdir. Hani, dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın” dedi.

Bakan Yardımcısı Zaman’ın sözleri üzerine HDP milletvekili Garo Paylan, “Duayla olacaksa edelim ama bu işler duayla olmuyor”, CHP milletvekili Cavit Arı, "Duayı biz değil de siz edin” diye seslendi.

Daha sonra söz alan Paylan, getirilen düzenleme anayasaya aykırılıklar nedeniyle döndüğünde sistemik bir riskle karşılaşılabileceği uyarısında bulundu, “İşimiz duaya kaldı diyorsunuz. Yani, vallahi, işi Allah’a bırakıyorsunuz ama Allah akıl fikir vermiş arkadaşlar” dedi. Bunun üzerine AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “Ne var? Söz gelimi bunu söyleriz” diye karşılık verdi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU