Bakanı Bilgin, 2 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşı için konuştu: Yeterli midir, elbette yeterli değildir

Emekli ve memurlara yapılan zam oranına ilişkin konuşan Bilgin, "Bu artış çok önemlidir. Yeterli midir, elbette yeterli değildir. Ama bunların üzerine bir de yüzde artışı yapılmıştır" dedi

Fotoğraf: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

3600 ek göstergenin toplu sözleşme maddesi haline getirildiğini kaydeden Bilgin, "Bir önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getireceğini söylemişti. Artık söylem olmaktan çıkardık. Geri dönüşü yok artık. Kanun hükmündedir. Bakanlık içinde çalışmalarımızı yaptık. Esas düzenlemeyi 3600 ek gösterge emekliliklerinde yapıyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Bilgin, 3600 ek göstergenin 6 ay içinde Meclis'e getirileceğini vurgulayarak, "Çalışmayı bakanlık içinde tamamladık bitirdik. İkinci aşamada sendikalarla konuşacığız. İşin diğer ortakları Hazine ve Maliye Bakanlığı. Müzakere edeceğiz, tahmin ediyorum en geç mayıs, haziran ayında Meclis'e intikal ettiririz. Bu yıl içinde bitecek" dedi.

"2 bin 500 lira emekliler için yeterli değil"

Emekli ve memurlara yapılan zamlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bilgin şunları kaydetti:

Emeklilerin en düşük aldığı maaş 1500 liraydı. Bu rakam daha da düşüktü. Cumhurbaşkanımızın kararıyla 1500 TL'ye çıkarıldı. Onu da biz 2 bin 500 liraya çektik. Bu artış çok önemlidir. Yeterli midir, elbette yeterli değildir.  Ama bunların üzerine bir de yüzde artışı yapılmıştır. Yani memur emeklilerine toplu sözleşme şartı olarak yüzde 31 artış yapılmıştır. Memur zammını da emeklilerine yansıttığımızda emeklilerdeki artış yüzde 67'ye ulaşmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU