Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "15 Temmuz" yanıtı: Bu millet sen ve sülalen saraylarda yaşayasınız diye sokaklarda kan dökmeyecek

Erdoğan'ın, muhalefeti kastederek "Meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?" sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bugün resmen iç savaş naraları atmaya başladın. Bu millet bunları yemez" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?" sözlerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Ey Saraydaki Şahıs, oy oranlarını gördükçe dilinin söylediğini kulakların duymaz oldu. Bugün resmen iç savaş naraları atmaya başladın. Bu millet bunları yemez! Bu millet sen ve sülalen saraylarda yaşayasınız diye sokaklarda kan dökmeyecek.

Seni ve beslemelerini seçimle göndereceğiz. Sarayını da öğrencilerin hizmetine vermeden önce; üç ay boyunca her gün 10.00-20.00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açacağız. Çoluk çocuk, anne baba, herkes senin nasıl bir şaşaa içinde yaşadığını görecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda 15 Temmuz darbe girişimi hatırlatması yaparak, "Bunların ahlaksızlığına, edep dışı ağızlarına biz bu ülkeyi terk etmeyeceğiz. Her fırsatta utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz’da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız. Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU