Yunanistan Dışişleri Bakanı: Türkiye en büyük filosuyla adalarımız boyunca dizildi

Dendias açıklamasında, "Türkiye bizden adalarımızı silahsızlandırmamızı isterken, Akdeniz'deki en büyük çıkarma kuvveti ve en büyük filosu ile adalarımız boyunca dizildi. BM Antlaşması'nda öngörülen meşru müdafaa hakkımızdan vazgeçmemizi istiyor" dedi

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan el Suud ile gerçekleşen görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre, Dendias, Türkiye'yi kastederek 'komşu ülkenin gerçeği ve Deniz Hukuku da dahil olmak üzere Uluslararası Hukuk anlayışını saptırma niyetinde' olduğunu öne sürdü.

"Uluslararası Deniz Hukuku'nda açıkça öngörüldüğü gibi, karasularımızı genişletmek gibi vazgeçilmez hakkımızı uygularsak Yunanistan'ı savaşla tehdit eder" diyen Dendias şöyle devam etti:

Türkiye bizden adalarımızı silahsızlandırmamızı isterken, Akdeniz'deki en büyük çıkarma kuvveti ve en büyük filosu ile adalarımız boyunca dizildi. Bir başka deyişle, BM Antlaşması'nda öngörülen meşru müdafaa hakkımızdan vazgeçmemizi istiyor. 

"Türkiye uluslararası Hukuka olan inancını pratikte uygulamaya başlayarak kanıtlamalı" diyen Dendias, "En basit ve en ivedi uygulamalardan biri, Casus Belli'nin (savaş nedeni) derhal geri çekilmesi ve sözde Türk-Libya mutabakatının geçersizliğinin derhal tanınması olacaktır" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU