MEB'in kapıları kapandı, Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

MEB binası önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak boynumun borcudur" dedi

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'de yüksek puan almasına rağmen sözlü mülakatta elenen öğretmen adayları hakkında görüşmek için Milli Eğitimı Bakan Mahmut Özer'le görüşmek için geldiği bakanlığı alınmadı. 

Kılıçdaroğlu, yanındaki heyetle birlikte MEB'in önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"TÜGVA’dan TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı?"

"Bir haksızlık, hukuksuzluk varsa bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en insani görevim" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Nerede kul hakkında yeniyorsa, nerede torpil oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavında 80 puan alan, 90 puan alan, 95 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini duydum, gördüm. Onlarla konuştum. Yazıktır, günahtır. Bu ülkeye yazıktır, günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. "Mülakatlarda +3, -3 aralığında puan verilecektir" uygulaması  neden terk edildi? Kimin talimatıyla terk edildi? TÜGVA’dan TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bunlarla hesaplaşmak benim boynumun borcudur"

"Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay’a gitti. Danıştay haksızlığı tescilledi. Kararda verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır diyor. Bu binadaki dürüst bürokratları ayıklıyorum, yatacak yerleri yok. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Böyle bir tabloya izin vermeyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim boynumun borcudur" ifadelerini kullandı.

Bakan Özer'in açıklamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sarayın talimatıyla iş yapanlar, onları ben muhatap almam, benim muhatabım sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır" dedi.

"Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında"

Kılıçdaroğlu,  daha sonra sosyal medya hesabından MEB'e yaptığı ziyarete ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımlarında şunları kaydetti:

MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi. Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? “Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim” mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında.

Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok. Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı.

Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU