Erkan Baş: Parlamento'da temsil edilemeyen tüm ilerici partilerin sesini bu kürsüye taşımaya çalışıyoruz

Erkan Baş, Yeşiller Partisi eş sözcüleriyle basın toplantısı düzenledi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Yeşiller Partisi'nin eş sözcüleri Özlem Teke ve Koray Doğan Urbarlı ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: TİP

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Yeşiller Partisi'nin eş sözcüleri Özlem Teke ve Koray Doğan Urbarlı ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baş, yılın son basın toplantısında "Sesi bastırılmak, susturulmak isteyen tüm yurttaşlarımızın sesinin en güçlü biçimde çıkarabilmesini bir sorumluluk olarak görüyoruz" dedi.

Basın toplantısının başında yaptığı konuşmada "Bu kez size TİP adına hitap etmeyeceğim" diyen Erkan Baş, şöyle devam etti:

Türkiye'deki hâkim siyaset anlayışı, bunun bir yansıması olan siyasi partiler ve seçim kanunu nedeniyle sesini duyuramayan milyonlarca işçinin-emekçinin, gencin, kadının, LGBTİ+'ların, ekolojistlerin, sendikaların, meslek örgütlerinin, mücadeleci halk örgütlerinin ve elbette parlamentoda temsil edilemeyen tüm ilerici partilerin de sesini bu kürsüye taşımaya çalışıyoruz

TİP'in, şu anda parlamentoda temsil edilen tek sosyalist parti olduğuna dikkat çeken Baş, "Buradaki her günümüzü bunun sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Elbette TİP üyesi olmak, TİP milletvekilli olmak bizler için büyük bir onur ancak bununla birlikte üzerimizde büyük bir sorumluluk olduğunu da biliyoruz" diye konuştu.

TİP Genel Başkanı son olarak "Tam bu nedenle, bugün sözü Anayasa'ya ve yasalara tümüyle aykırı bir biçimde kuruluşu onaylanmadığı için örgütlenmesi engellenen Yeşiller Partisi'nin eş sözcüleri Özlem Teke ve Koray Doğan Urbarlı'ya bırakıyorum" dedi.

"Kuraklık ve kıtlık yanı başımızda"

Erkan Baş'ın konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Özlem Teke, "Öncelikle bu platformda sesimizi duyurmamıza fırsat veren TİP'e partimiz Yeşiller Partisi adına teşekkürü borç bilirim" dedi.

Teke, konuşmasının devamında dünyanın ve Türkiye'nin iklim krizi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtirken, "Kuraklık, kıtlık ve göçün giderek arttığı savaşların parçaladığı hayatlar yanı başımızda. İklim adaleti sağlanmadan, en temel haklardan, demokrasi ve hukukun üstün olduğu refah toplumlarından bahsetmemiz de mümkün olamaz" ifadelerini kullandı.

"Yeşiller Partisi bürokrasi koridorlarında oyalanıyor"

Özlem Teke'nin konuşmasını tamamlamasının ardından Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı söz aldı.

Yeşiller Partisi'nin hukuksuzlukla karşı karşıya olduğunu ifade eden Urbalı, "Bu sistemi değiştirmek için yola çıktığımızda Türkiye'nin demokratikleşmesiyle, hukuk devleti olmasıyla ilgili ilk büyük sınavımızı kendimiz üzerinden vereceğimizi düşünmemiştik. Yeşiller Partisi olarak büyük bir hukuksuzluk ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Urbalı şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin yetişmiş beyinleri, kalifiye insanları Yeşiller'in iktidar olduğu Almanya'ya, İsveç'e yerleşmenin yollarını arıyorlar. Çünkü Türkiye'de bir gelecek görmüyorlar. Çünkü Türkiye'de işlerin düzeleceğine dair bir umutları yok. Ve bir de Türkiye'de ne oluyor? Türkiye'de yıllardır söylediği sözler bir bir çıkan, Paris İklim Anlaşması'nın onaylanması gerektiğini taa 6 yıl önce söyleyen; ekonominin betona ve asfalta dayalı olmaması gerektiğini on yıllar önce söyleyen; kuraklıklar yüzünden ekmeğimiz-aşımız tehlikeye altına giriyor; aşırı sıcaklar yüzünden ormanlarımız tehlikeye altına giriyor; bakın Marmara Denizi ölüyor; bakın İstanbul nefessiz ve susuz kaldı, kalıyor diyen Yeşiller Partisi hala Ankara'nın bürokrasi koridorlarında, şuradan 500 metre ilerde oyalanmaya devam ediyor

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU