İstanbul'da HDP binasına silahlı saldırı girişimi

HDP Bahçelievler ilçe binasına bir kişi silahlı ve bıçaklı saldırıda bulundu

Fotoğraf: Reuters

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Bahçelievler ilçe binasına gelen bir kişi silahlı saldırıda bulundu. 

Bir partiliyi yaralayan saldırgan gözaltına alındı.

"Silahın ateşlenmemesi büyük bir mucize"

Saldırının ardından Gerçek Gündem'e konuşan HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, "Açıkçası faciadan dönüldü diyebilirim. Silahın ateşlenmemesi büyük bir mucize. Silah ateş alsaydı bunları konuşmazdık. İzmir il binamızdaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz davasının bir gün öncesi böyle bir saldırının yapılması bizim için manidardır. Partimize dönük bu tür silahlı saldırılar, bir kişinin milliyetçi duygularıyla yaptığı saldırılar olarak gösterilmek isteniyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Bu saldırılar, planlı ve bilinçli saldırılardır" dedi.

"'Sizi öldürmeye geldim' dedi"

Saldırı sırasında parti binasında bulunan Ramazan Dişarı, yaşananları şöyle aktardı:

'Üye olmak istiyorum' dedi çay ikram ettik, çayı verdikten sonra göğsümün üzerine döktü. Sonra 'Sizi öldürmeye geldim’'diyerek hakaretler etti. Daha sonra elini silahına götürdü ve bir diğer eliyle de bıçakla saldırdı bana. Göğsümden yara aldım. 

"Bu saldırıları kimin yönlendirdiğini biliyoruz"

HDP Bahçelievler örgütünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "İlçe binamıza silahlı saldırı gerçekleşmiş, bir arkadaşımız yaralanmıştır. Bu saldırıları kimin yönlendirdiğini biliyoruz ve onlara sesleniyoruz: HDP Umuttur, Umut Dimdik Ayakta!" ifadeleri yer aldı

Saldırının yaşandığı HDP Bahçelievler ilçe binasına gelen HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, polise tepki gösterdi. Gülüm "Katiller, silahla binamıza girerken bu barikatlar neredeydi. Bugün bizi korumayanlar, katliamı engellemeyenler bize barikat kuruyor" diye konuştu.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada iu ifadeler yer aldı:

Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.

 

Ali Babacan'dan HDP’ye Geçmiş Olsun Telefonu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da HDP Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

TİP'Tten dayanışma mesajı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına düzenlenen saldırıya ilişkin dayanışma açıklaması yayınladı.

TİP’in sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamada "Barışa ve kardeşliğe olan inancımıza bu alçak saldırılar zarar veremez. HDP'li dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz" denildi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU