Kılıçdaroğlu: Soygun oldu, bu soygun Erdoğan eliyle gerçekleşti

“İktidar ‘Biz soygun yapmadık’ diyorsa bu konudaki araştırma önergemize evet demeli”

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Aralık ve ilerleyen günlerde dolar/TL kurunda yaşanan gelişmeleri “Doların 18 küsurlara çıkışı ve inişinin bir maliyeti oldu. Soygun oldu. Bu soygun Erdoğan eliyle gerçekleşti” ifadesiyle değerlendirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu bazı gazetelerin Ankara temsilcileri ile 2021 yılını değerlendirme toplantısında buluştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu’a “Muhalefet, dövizin düşmesinden rahatsız mı?” sorusu yöneltildi. Bu soruya CHP liderinin yanıtı şöyle oldu:

Fiyat istikrarını sağlamak Merkez Bankası’nın görevi. Ama Cumhurbaşkanlığı’nda Fiyat İstikrarı Komisyonu kurulup bu görev ona verildi. O da bir kere bile toplanmadı. Devlette fiyat istikrarını sağlayacak mekanizma yok. Görevli kurum şu an felç edilmiş. Doların 18 küsurlara çıkışı ve inişinin bir maliyeti oldu. Soygun oldu. Bu soygun Erdoğan eliyle gerçekleşti. Erdoğan’a yöneltmek için 11 soru hazırladık. İktidar ‘Biz soygun yapmadık’ diyorsa bu konudaki araştırma önergemize evet demeli.

“Başarımızı hazmedemediler”

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olarak başlatılan terör teftişi hakkında şu yorumu yaptı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin seçimdeki ve yerel yönetimlerdeki  başarısını sindiremedi, hazmedemiyor. ‘Ankara’yı, İstanbul’u nasıl kaybettik?’ diyorlar.  Bize en ağır suçlamalar yapıldı. Akıl var, mantık var. Belediye başkanlıklarının Milli İstihbarat Teşkilatı mı var? Belediyelere işçi alımı adli sicil kaydı ile yapılıyor. Adli sicil kâğıdını belediye mi veriyor? Devletin nasıl çalıştığından haberleri yok. Tüm belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar. Allah akıl fikir versin. Böyle devlet yönetimi olmaz. Devlet bir kişinin kinine, öfkesine teslim edilemez. İktidarda kalmak için atmayacakları yalan, iftira yok.

“Baskın seçim olursa memnun oluruz”

CHP liderinin açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Kararsızlar Erdoğan’dan koptu. Erdoğan ağzı ile kuş tutsa da toplum ona güvenmiyor. Baskın seçim yaparlarsa memnun oluruz. Erdoğan’a düşen toplumu daha zor duruma sokmadan, seçime gitmesi ve gelecek iktidara yerini bırakması. Gelmesini bildiği gibi gitmesini de bilmeli.

Aday konusunda liderlerle birebir, yanyana görüşmemiz olmadı. Bunu erken buluyoruz. Ancak adayın devleti tanıması, bilmesi lazım. Toplumun tüm birleşenlerini bir araya getirmeli. Örnek olmalı. Saraylara merakı olmamalı. Halk adamı olmalı. Davranışlarıyla örnek olmalı. Popstar seçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Devlette dönüşümü sağlayacak biri olmalı.

“HDP, Türkiye’nin siyasi partisi”

HDP, Türkiye’nin siyasi partisi. Demokrasiyi savunuyorsanız tüm siyasi partilerle görüşürsünüz. Bir siyasi partinin terör örgütü ile bağlantısı var ise gereğini yaparsın. HDP, Ak Parti’ye yanaşırsa sorun yok, ama uzaklaşırsa sorun var. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmak yanlıştır. Bu millet terörden çok çekti. Tavrımız açık. Birbirimizi suçlayarak terörle mücadele edilmez. Akılla, mantıkla, dış politika ve iç politika ile mücadele edilir. Terör örgütünün adını kullanmak istemiyoruz. Terör örgütleri adlarının kullanılmasını isterler. Propagandası olmasın diye adlarını da kullanmıyoruz.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU