Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu: Zamlı aldığınız ürünü iade edin

Ağaoğlu, “Fiyatlar daha da artacak” beklentisiyle vatandaşın evine gıda ürünü stokladığını belirterek “Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var" dedi

Fotoğraf: AA

Döviz kurundaki düşüş sonrası halk, market fiyatlarının da düşmesi beklentisine girmiş, Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da yapılan zamların geriçekilmesi konusunda esnafa çağrıda bulunmuştu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, zamlarda dövizin “bahane” edildiğini belirterek “Vatandaşın tek beklentisi marketlerdeki indirim iken, peçeteden suya, zeytinden peynire hemen hemen tüm ürünlere tekrar yüzde 15-25 arasında yeni zam yapılıyor” uyarısında bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise pahalı alınan ürünlerin iade edilebileceğini söyledi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Ağaoğlu “Fiyatlar daha da artacak” beklentisiyle vatandaşın evine gıda ürünü stokladığını belirterek “Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var" dedi.

Ağaoğlu şöyle devam etti:

Eğer indirimler başlayacaksa -ki birçok kalemlerde görülebilir bu- vatandaş, alışveriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir. E-ticaret’te şartsız iade hakkı var. Fiziki yapılan gıda alışverişlerinde ise, ürün ambalajından çıkmadıysa marketler iade alabilir. Böylece vatandaş, o ürün ucuzlayınca daha uyguna tekrar alabilir.

 

Independent Türkçe, Türkiye 

DAHA FAZLA HABER OKU