İmamoğlu'nun oyunu en fazla artırdığı, Yıldırım'ın en fazla oy kaybettiği ilçeler

Yenilenen İstanbul seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre yüzde 54 oy oranıyla sandıktan birinci çıkan Ekrem İmamoğlu 39 ilçenin tamamında oy oranını artırdı

Fotoğraf: AA

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından tekrarlanmasına karar verilen İstanbul Seçimleri'nden resmi olmayan sonuçlara göre birincilikle çıkan Ekrem İmamoğlu, toplam 39 ilçenin tamamında oy oranını artırdı. 

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre 8 milyon 996 bin 552 geçerli oyun 4 milyon 698 bin 782'sini alan Ekrem İmamoğlu ile en yakın rakibi, AK Parti-MHP ittifakının adayı Binali Yıldırım ile arasındaki oy farkı 770 binin üzerinde. 

Ekrem İmamoğlu'nun oy oranını en çok artırdığı 10 ilçe şu şekilde: Adalar, Şile, Silivri, Çatalca, Şişli, Bakırköy, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece ve Bayrampaşa. İmamoğlu oyları bu ilçeler arasında 10,09 puanla Adalar'da arttı. Adalar'ı 8,5 puanla Şile, 8,1 puanla Silivri izledi. 

Binali Yıldırım'ın en fazla oy kaybettiği ilçe ise 7,29 puanla Şile oldu. Şile'yi sırasıyla şu ilçeler izledi: Çatalca, Adalar, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Bakırköy, Küçükçekmece, Kartal, Sarıyer. 
 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU