Endonezya'da Semeru Yanardağı yine patladı

Cava Adası'nın en yüksek dağı olan Semeru, iki gün içinde ikinci kez patladı

Devasa Semeru Yanardağı'nın üst üste patlaması bölgede büyük paniğe neden oldu (Reuters)

Cava Adası'nın en yüksek dağı olan Semeru, iki gün içinde ikinci kez patlayarak pazar günü iki kilometre yüksekliğinde bir kül sütunu püskürttü ve yetkililerin, halkı patlama alanından uzak durmaları konusunda uyarmasına neden oldu.

Semeru Dağı, perşembe günü de iki kez patlamış ve halkın kaçmasına yol açan bir lav akışı yaratmıştı. Önceki haftalarda aynı yanardağda meydana gelen başka bir volkanik patlama en az 48 kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yerinden edilmesine neden olurken, birkaç kişi de kayıplara karışmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'ın haberine göre Endonezya'nın Volkanoloji ve Jeolojik Afet Azaltma Merkezi'nin (PVMBG) pazar günkü uyarısında, bölge sakinlerine patlama merkezinin 5 kilometre yakınında herhangi bir faaliyette bulunmamaları ve lav akışı oluşması riski nedeniyle nehir kıyılarından 500 metre uzakta durmaları söylendi.

Ayrıca PVMBG'nin açıklamasında, halka patlama merkezinin güneydoğusundaki 13 kilometrelik alan içinde herhangi bir faaliyet gerçekleştirmemesi de bildirildi.

142 yanardağın bulunduğu Endonezya, küresel ölçekte bir yanardağa yakın mesafede yaşayan en fazla nüfusa sahip. Ülkede yaşadığı yere 10 kilometre mesafede yanardağ bulunan kişi sayısı 8,6 milyon.

(Ajanslardan da yararlanılmıştır)



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU