Kılıçdaroğlu: Hep birlikte demokrasi destanı yazdık, artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni İstanbul seçim sonuçlarının ardından ilk açıklamayı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli bölümler: 

"İnanın bütün samimiyetimle söylülorum, demokrasiye inanan bütün dünya ve insanlar Türkiye ile sizlerle gurur duyuyor. Şunu söylüyordum; ben bu milletin ferasetine güveniyorum diye, halkımızın iradesine güveniyoruz. Kapalı kapılar ardında yapılan darbeyi İstanbulluların giderecegine inanıyorudm, Allah'ın izniyle 800 bin oy farkla bunu çözdük. Her şey adalet yürüyüşü ile başladı. Adalet, hak, hukuk, huzur istedik. Herkese sesimizi duyurduk. Hakkı, hukuku, adaleti istedik. Engelleri aştık en son İstanbul seçimlerinde aştık. Ve bizler hep birlikte demokrasi destanı yazdık. Her türlü baskıya rağmen, devletin kullanıdkları tüm imkanlarına rağmen bu ülkenin insanları demokrasiyi şahlandırdı." 

"Demokrasi destanı yazdık"

"Söylemiştim; Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdığımız zaman anlamlı demiştim. Bu demokrasi destanının yazılmasında CHP'nin tüm örgütlerine selamlarımı, şükranlarımı sunuyorum. Meydan meydan gezen millet ittifakının önemli aktörüne İYİ Parti'nin genel başkanı Meral Akşener'e ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Millet ittifakında yer almamakla birlite bize destek veren AK Partili MHP'li ülkücü HDP'li Saadet'li kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Tarihin en önemli süreçlerinden birisini yaşadık. Demokrasi konusunda bir araya geldik destan yazdık." 

"Her şey çok güzel oldu, kazanan demokrasidir"

"Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezli edemez. Artık bu saatten sonra kapalı kapılar ardından hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Artık saraylarda oturup herkesi etkileyeceğini düşünenler halkın iradesine saygı duymalı. Türkiye artık gerçek gündemine dönmeli. 82 milyon demokrasi sınavını verdik. Birlikte İstanbul'a sahip çıkacağız. İstanbul'da bir çocuğumuzun bulduğu bir slogandı. Düşünün gencecik bir çocuğumuz "Her şey çok güzel olacak" diyor. Onun beklentileri karşılandı. Her şey çok güzel oldu. Hiç kimse unutmasın. Kazanan demokrasidir. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kazanan Mustafa Kemal ve onun arkadaşlarıdır" 

"CHP bundan sonra artık 82 milyonun partisidir"

"Ekrem başkana hakkı ikinci kez teslim edilecek. İki kez arka arkaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmek de her kula nasip olmaz. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseye kin, öfke beslemeyeceğiz. CHP bundan sonra artık 82 milyonun partisidir." 

"Kararlıyız, inançlıyız herkesi kucaklıyoruz"

"Bizler bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Şimdi yolumuz uzun ama yolumuz güzel, kararlıyız, inançlıyız herkesi kucaklıyoruz, duvarlar parça parça yıkılıyor. Demokrasinin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Herkese şunu söyleceğiz; herkesin düşüncesi saygındır ve herkesin düşüncesine saygı bizim temel görevimizdir."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU