Usain Bolt: Dünya şampiyonu olmamda Mario Kart oyununun katkısı var

Dünya şampiyonu Jamaikalı atlet, "Şimdi genç olsam e-sporculuk yapardım" dedi

Usain Bolt, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 11 kez birinci olmuştu (Reuters)

Jamaikalı olimpiyat şampiyonu Usain Bolt, Mario Kart oyununun başarısında rol oynadığını söyledi.

35 yaşındaki kısa mesafe koşucusu, 2008, 2012 ve 2016'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında üst üste 100 metre ve 200 metre kategorilerinde altın madalya kazanan tek sporcu.

2017'de emekliliğe ayrılan ve "Yıldırım Bolt" lakabıyla da tanınan koşucu, BBC'ye verdiği röportajda video oyunlarına duyduğu derin ilgiden bahsetti.

Birleşik Krallık merkezli teknoloji şirketi Virgin Media'yla birlikte çalışan Bolt, söyleşiye PORTL adını taşıyan bir hologram sistemiyle katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir odada oturmasına rağmen hologramıyla BBC Oyun Muhabiri Seffan Powell'a aynı mekandaymış gibi görünen Bolt, "Video oyunlarında beni etkileyen şey, öğrenmek ve oyunda en iyisi olmaktı. Video oyunları, daima kazanmak istemeye dair açlığım hakkında bana destek oldu" dedi.

Ünlü atlet, oyunlara duyduğu ilginin koşu pistindeki başarılarına katkı sağladığını da söyledi.

Bolt, "Piste çıktığınızda, oyun oynarken gösterdiğiniz yaklaşımı sergiliyorsunuz. Sadece kazanmak istiyorsunuz" dedi.

Sunucunun, "Yani Mario Kart'ta çok iyi olduğun için dünya şampiyonu olduğunu ve dünya rekorlarını kırdığını mı söylüyorsun?" sorusuna Bolt gülerek, "Katkısı oldu" yanıtını verdi.

"Şimdi genç olsan atlet olmak yerine bir e-spor yıldızı ya da Twitch yayıncısı olmayı tercih eder miydin?" sorusunuysa sporcu şöyle yanıtladı:

Büyük ihtimalle. Gençken video oyunlarına çok ilgi duyuyordum. Bazen idmana katılmak yerine bir oyun dükkanına gidip oyun oynardım. Koç da babamı arayıp 'Bugün idmana gelmedi' dediğinde, babam da bana 'Neden idmana gitmedin?' diye sorardı. Benim de verebilecek bir cevabım olmazdı. Bugünkü koşullarda kesinlikle oyuncu olurdum.

Japonya merkezli ünlü oyun firması Nintendo, Mario Kart oyununu ilk defa 1992'de piyasaya sürmüştü.



Independent Türkçe, BBC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU