Selvi: OHAL iddialarına ekonomi çevreleri ne dedi?

“Kesinlikle böyle bir gündemimiz yok. Böyle bir hazırlık yok. Böyle bir çalışma yok”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, ekonomik şartlar dolayısıyla olağanüstü hal ilan edileceği iddialarını ekonomi çevrelerine sordu.

Selvi, bugünkü yazısında ekonomi yönetiminden ismini vermediği bir kişinin OHAL iddialarıyla ilgili yorumunu aktardı.

Buna göre bu kişi “Kesinlikle böyle bir gündemimiz yok. Böyle bir hazırlık yok. Böyle bir çalışma yok. Böyle bir niyet ve arzu yok. Bu tamamen İzzet Özgenç hocanın attığı bir tweet üzerinden yönetilmeye çalışılan bir algı operasyonundan ibarettir” ifadesini kullandı.

Selvi yazısında OHAL iddiasını gündeme getiren Prof. İzzet Özgenç’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olmadığını da dile getirdi:

İzzet Özgenç bir dönemler Erdoğan’ın fikirlerinden istifade ettiği önemli bir hukukçuydu. Ama İzzet Hoca bir süredir muhalif. İktidara yönelik eleştirilerini esirgemiyor. Bunu saygıyla karşılıyorum. İzzet Özgenç’in OHAL’le ilgili paylaşımları; Erdoğan’a çok yakın bir isim, kendi görüşlerini değil Erdoğan’ın düşüncesini yansıtıyor şeklinde değerlendirmelere konu olduğu için hatırlatmak istedim. İzzet Hoca artık Erdoğan’a yakın değil, onun görüşlerini paylaşmıyor. Ayrıca İzzet Hoca’nın OHAL’le ilgili değerlendirmesinin Erdoğan’ın eğilimini yansıttığı yorumlarından en çok Cumhurbaşkanı’nın rahatsız olduğundan eminim. Bu iddia hem doğru değil hem de bu dönemde ekonomiye yapılacak olan en büyük kötülük, OHAL ilan edilmesini gündeme getirmek olur. Ekonominin en kritik süreçten geçtiği bir dönemde, oluşturulmak istenen sisli hava en çok Erdoğan’ı rahatsız eder. Ekonomi nedeniyle OHAL ilan eden ülkeye yabancı sermaye gelir mi?

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU