DP'li Enginyurt: Doların yükselmesinin sebebi, Merkez Bankası Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a faiz konusunda eleştirilerde bulunan Enginyurt, "Merkez Bankası Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Yarın faizleri yükselt. Hazine ve Maliye Bakanı da söyledi, dış güç falan yok" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yükselen döviz kuru ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Enginyurt, sosyal medya hesabından paylaştığı videoya, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı da etiketleyerek, "Doların yükselmesinin tek sebebi; Merkez Bankası başkanı sn Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yönetemiyorsunuz gideceksiniz." notunu düştü.

Videoda Enginyurt, "Dolar 14,60 oldu. "Yaparsa AKP yapar" dedikleri bu olsa gerek. Artık dur durak bilmiyor. Biri şu dolara dur desin diyoruz. Hatta AKP'li boksörler bir yumruk atsa da şu doları yerle bir etse diye bekliyoruz. Ama maaslef dolar bunları hiç ciddiye almadan devam ediyor" dedi.

Katar ile uzatılan Swap anlaşmasında, "1 doların 24 TL'ye sabitlendiği" iddialarını da hatırlatan Enginyurtu, "Anlaşılan Katar'a verilen 24 TL sözü gerçekleşecek. Yani dolar bu gidişle 24 lira olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a faizlerin yükseltilmesi için çağrıda bulunan Enginyurt şunları kaydetti:

Merkez Bankası Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Yarın faizleri yükselt. Hazine ve Maliye Bakanı da söyledi, dış güç falan yok. Tek güç var. Doları yükseltenin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yönetemiyorsunuz gideceksiniz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU