Milli Gazete yazarı: Erdoğan’ın şanssızlığı

"Keşke böyle pembe tablolar çizeceklerine döviz meselesinin ekonomideki tüm sorunların kaynağı olduğunu dile getirseler"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinin ekonomi hakkındaki açıklamaları dolayısıyla şanssız olduğunu dile getirdi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında şu görüşlerini dile getirdi:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yakın çevresini oluşturan isimlerin “ekonomi” hakkındaki açıklamalarına kulak misafiri olunca, “Erdoğan’ın şanssızlığı da bu olsa gerek” demekten kendimizi alamıyoruz. Hep böyle pembe tablolar çiziyor olmalılar! Yakın çevremiz bize de böyle telkinlerde bulunuyor olsalar etkilenmeyiz diyemeyiz. Yakın çevre öyle bir tablo çiziyor ki, insan söylenenleri duyunca hayretlere düşüyor! “Onlarla aynı dünyada mı yaşıyoruz farklı gezegenlerde mi yaşıyoruz” diye meraklanıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin son açıklamalarına isim vermeden değinen Ceyhan, şöyle devam etti:

Mesela içlerinden biri “ekonominin durumunun iyi” olduğunu söylüyor ve “döviz dışında meselemiz yok” diyor! Keşke böyle pembe tablolar çizeceklerine döviz meselesinin ekonomideki tüm sorunların kaynağı olduğunu dile getirseler.

Bu söylem bir fıkrayı çağrıştırıyor. Adamın birinin evlilik çağında kızı varmış. Dünürler kızı istemeye gelmişler. Adam başlamış kızının meziyetlerini sayıp dökmeye! “Şöyle hamarattır, böyle marifetlidir” diye kızına bir güzel övgüler dizmiş. Arkasından uzun uzadıya kızının güzelliğinden, kendilerinin asaletinden söz etmiş. Bütün bu övgü safhasından sonra “hiç mi kusuru yok derseniz olmaz olur mu elbette ufak tefek kusurları da var” demiş. Adamın bu açık yürekliliği karşısında meraklanan dünürler “bunca meziyeti yanında kızınızın kusur ne ola ki” diye soracak olmuşlar. Adam bu soruyu da hemen cevaplamış: Birazcık hamile!

Döviz konusu açılmasa neredeyse ekonominin iyiye gittiğine inanacağını söyleyen Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi yakın çevre ekonomiyi öyle bir övüyor ki! Ardından döviz meselesini açmasalar biz bile neredeyse ekonominin iyi durumda olduğuna inanacağız! Ekonomi iyi durumdaymış ve de döviz dışında mesele yokmuş! Bu nasıl bir yaklaşım anlamakta zorluk çekiyoruz. Zira ekonominin içinde bulunduğu tüm sorunların temelinde hep bu döviz olayı var! Hani “döviz dışında meselemiz yok” diyorlar ya aslında temelinde dövizin olmadığı bir mesele yok! Bütün problemlerin altında döviz meselesi var. Nasıl “içki bütün kötülüklerin anası” ise döviz meselesi de bütün ekonomik sorunların anası konumunda!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU