AK Parti’li Altınok: MİT, PKK ile mücadelede sözde lider kadroyu hedef alarak beyin takımını yok etmeye odaklandı

Altınok, “Türkiye'den kilometrelerce uzakta, örgütün kendini en güvende hissettiği noktalarda gerçekleştirilen istihbarat operasyonlarının, terör örgütünde ciddi endişe ve kopmalara sebebiyet verdiğine” dikkati çekti

Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçeleri görüşülüyor.

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok görüşmelerde Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), istihbarat, operasyonel kabiliyet, istihbarat diplomasisi ve arka kapı diplomasisi sayesinde devletin akıllı güç oluşturmasında kritik rol oynadığını vurguladı.

MİT'in, çalışmalarında Dışişleri, İçişleri ve Milli Savunma bakanlıkları ile koordinasyon içinde çalıştığını görmekten mutluluk duyduklarını anlatan Altınok, "Teşkilatın, yalnızca derlediği istihbari bilgiyi değil, edindiği kapasiteyi, kabiliyeti ve tecrübeyi de diğer kurumlarla paylaşmakta cömert davrandığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu durum, milli güvenliğimizin topyekun güçlenmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"MİT, PKK/KCK ile mücadelede örgütün kendini üretmesini engelleme anlayışıyla sözde lider kadroyu hedef alarak beyin takımını ve sistemi yok etmeye odaklandı." diyen Altınok, MİT'in, “Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonlarla terör örgütünün sözde lider kadrosundaki birçok elemanının etkisiz hale getirildiğini” aktardı.

“Türkiye'den kilometrelerce uzakta, örgütün kendini en güvende hissettiği noktalarda gerçekleştirilen istihbarat operasyonlarının, terör örgütünde ciddi endişe ve kopmalara sebebiyet verdiğine” dikkati çeken Altınok, şöyle devam etti:

Terör örgütünün, 40 yılı aşkın süredir mücadele edilen örgütün hareket kabiliyeti sınırlandırıldı, örgüt yeni unsur kazanamaz hale geldi. Örgütün küresel güçlerle ittifak kurarak kendine yer edinme çabaları da yine MİT'in tespitleriyle ortaya çıkarılıyor. FETÖ ile mücadelede ise 15 Temmuz'dan öncesine dayanan bu mücadele anlayışıyla ilgili kurumları bilgilendiren MİT, özellikle emniyet arşivini ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin mahrem yapılanmalarını deşifre ederek güvenlik kurumlarımızın terör örgütünden arındırılmasını sağladı. Ayrıca hakim, savcı, doktor gibi kritik durumlardaki kripto örgüt mensuplarının ortaya çıkarılması örgütün ülkemizdeki emellerini boşa çıkardı. Basına yansıyan faaliyetlerin, MİT'in yürüttüğü çalışmaların çok sınırlı bir kısmı olduğu hepimizin malumudur. Gelinen noktada MİT, personelinin azmi ve çalışkanlığıyla çeşitlendirdiği insan istihbarat gücünü teknik, İHA ve SİHA kapasitesiyle birleştirerek tüm kabiliyetlerini eş zamanlı kullanıyor ve imzasını attığı başarılarıyla bizleri gururlandırıyor.

 

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU